Borzasztóan hányingerem van! Mi lehet a bajom?
Ezek a tüneteim mostanság:
-hányinger a gyomorban
-étkezéskor, rágózáskor és iváskor hányinger (ameddig eszek meg még utánna is, szóval a nap háromnegyedében)
-gyengeség
-szédülés
-székrekedés (hashajtóféleséget szedek, mert különben nem tudok)
-folyadék: 1 liter
-néha puffadás
-rossz alvás 3-5 óra (ma 6 és fél órát aludtam), nappal fél óra (néha).
-estefele kézremegés
-figyelemzavar
-néha gyomorégés
Kevés folyadékot iszol nagyon.A meleg sem tesz túl jót.
Ha nő vagy,esetleg a terhesség is szóba jöhet.Vércukorszint ingadozás.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Napi 1 liter víz még akkor is kevés, ha a hőmérséklet átlagos, olyankor is szüksége van a szervezetnek kb. 2 literre. Ezekben a rendkívüli meleg napokban pedig inkább napi 3 litert lenne célszerű meginni, mint csak a 2 litert. Az egy liter azt jelenti, hogy a szervezet kezd kiszáradni.
Ha az étkezés nem rendszeres, hanem állandó nasizás (azt írod, hogy a nap háromnegyed részében, amikor eszel), az is okozhat: puffadást, székrekedést, mindenféle egyéb rosszul-léteket.
A lehető legrosszabb életvitelt éled e tekintetben (szerintem) amivel eddig még találkoztam.
Tessék az étkezésekbe rendszert vinni: naponta max. 5x táplálkozni rendes ételeket, (fehérjék, főttek, levesek, főzelékek, zöldség-gyümölcs), a nasizásokat hagyd abba.
Tessék a megfelelő mennyiségű folyadékot magadhoz venni. Mozdulj ki a szobádból, menj a szabad-levegőre, sétálj, fuss, ússz, vagy amit tudsz, de mozdulj meg!
Nem tudom milyen idős vagy, ha lány vagy, és van barátod, akkor csinálj egy terhességi tesztet is, talán az állandó hányinger oka ott is kereshető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!