Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Borzasztóan hányingerem van!...

Borzasztóan hányingerem van! Mi lehet a bajom?

Figyelt kérdés

Ezek a tüneteim mostanság:

-hányinger a gyomorban

-étkezéskor, rágózáskor és iváskor hányinger (ameddig eszek meg még utánna is, szóval a nap háromnegyedében)

-gyengeség

-szédülés

-székrekedés (hashajtóféleséget szedek, mert különben nem tudok)

-folyadék: 1 liter

-néha puffadás

-rossz alvás 3-5 óra (ma 6 és fél órát aludtam), nappal fél óra (néha).

-estefele kézremegés

-figyelemzavar

-néha gyomorégés

2012. jún. 23. 07:17
 1/8 anonim ***** válasza:

Kevés folyadékot iszol nagyon.A meleg sem tesz túl jót.

Ha nő vagy,esetleg a terhesség is szóba jöhet.Vércukorszint ingadozás.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2012. jún. 23. 07:27
 2/8 anonim ***** válasza:

Napi 1 liter víz még akkor is kevés, ha a hőmérséklet átlagos, olyankor is szüksége van a szervezetnek kb. 2 literre. Ezekben a rendkívüli meleg napokban pedig inkább napi 3 litert lenne célszerű meginni, mint csak a 2 litert. Az egy liter azt jelenti, hogy a szervezet kezd kiszáradni.

Ha az étkezés nem rendszeres, hanem állandó nasizás (azt írod, hogy a nap háromnegyed részében, amikor eszel), az is okozhat: puffadást, székrekedést, mindenféle egyéb rosszul-léteket.

A lehető legrosszabb életvitelt éled e tekintetben (szerintem) amivel eddig még találkoztam.

Tessék az étkezésekbe rendszert vinni: naponta max. 5x táplálkozni rendes ételeket, (fehérjék, főttek, levesek, főzelékek, zöldség-gyümölcs), a nasizásokat hagyd abba.

Tessék a megfelelő mennyiségű folyadékot magadhoz venni. Mozdulj ki a szobádból, menj a szabad-levegőre, sétálj, fuss, ússz, vagy amit tudsz, de mozdulj meg!

Nem tudom milyen idős vagy, ha lány vagy, és van barátod, akkor csinálj egy terhességi tesztet is, talán az állandó hányinger oka ott is kereshető.

2012. jún. 23. 07:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Igyál többet! Ebben a kánikulában amugy is többet kéne innod de az az egy liter az még télen is kevés. Dezhidratálódsz. Mióta tartanak a tüneteid?Nem lehet pl. b valami fertőzés. Nekem hányinger és váltakozó széklet, vagyis egyszer hasmenés máskor szorulás akkor volt, mikor epeférget állapitottak meg. Na de ez lehet más is. Menj el a házidokihoz, csináltat majd vérképet, székletvizsgálatot esetleg Uh-t és akkor hátha kderül.
2012. jún. 23. 07:35
 4/8 A kérdező kommentje:
tini vagyok és lány :/
2012. jún. 23. 09:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Lehet rossz táplálkozás az oka...mert tegnap is sok édes kaját ettem. És ma is azt reggeliztem csokit meg kekszet, mert megkívántam, nem szoktam csak hetente 1-2x. Ja és tegnap délután amikor felkeltem szédültem és rossz ízű volt a szám és a cukrot kívántam..lehet leesett a vércukorszintem. Futni szoktam meg ilyenek. Vagy valami gyomor probléma lenne vagy esetleg vérszegénység?
2012. jún. 23. 09:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Méress vércukrot!
2012. jún. 23. 09:27
 7/8 anonim ***** válasza:
Régebben velem is ez volt a baj! Hányinger, gyengeség, szédülés! Mivel nem nagyon akart elmúlni így elmentem orvoshoz! Elküldött vérvételre..negatív, hasi uh negatív, kilégzéses teszt negatív... így egy régebbi hasmenésre gyanakodtunk, hogy nem tartottam elég diétát és kikészítette a gyomrom! Szigorú diétát írt elő és kaptam pár gyógyszert, ami helyrehozta a gyomrom! Próbálj meg kicsit egészségesebben étkezni, és ha nem múlik el akkor keress fel orvost! Én sokáig szenvedtem így már pszichésen vagyok rosszul néha..de azt is kezelem! Jah és igyál többet, régen én is keveset ittam, attól sokat szédültem!
2012. jún. 23. 09:38
 8/8 A kérdező kommentje:
Főleg ilyen melegbe rossz, hogy ez a sok gabaja összegyűlik :/ Szerintem felkeresem a háziorvosom.
2012. jún. 23. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!