Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egészséges életmóddal elkerülh...

Egészséges életmóddal elkerülhető a szklerózis multiplex?

Figyelt kérdés
ha egészségesen táplálkozom és mozgok akkor elkerülhető ez a betegség,vagy az bárkinél kialakulhat és csak szerencse kell hozzá hogy ne kapjam el?
2012. jún. 22. 13:11
 1/8 anonim ***** válasza:
49%

Nem elkapod, genetika. A saját immunrendszered megtámadja a myelint-t, ami az idegsejteket körülvevő hüvely.

Genetika nagy részt, kutatások arra utalnak, egyes vírusoknak is köze lehet hozzá, pl rubeola.

A vírus képes a génszerkezet módosítására.

2012. jún. 22. 13:14
 2/8 A kérdező kommentje:
szóval akkor nincs esély az elkerülésére?
2012. jún. 22. 13:52
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
Vagy lesz, vagy nem, full genetikai alapon megy az egész, az életmódnak nincs köze hozzá.
2012. jún. 22. 13:53
 4/8 A kérdező kommentje:
ok,és ha a családban nem volt ilyen betegsége senkinek akkor kevesebb az esély hogy kialakuljon?
2012. jún. 22. 13:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

egyrészt azt állítani, hogy ez csak genetika az hülyeség. Még az orvosok sem tudják...a genetikára, vírusra, életmódra gyanaksznak,de bizonyosságot egyik sem nyert...újabban ez mind együtt: egyrészt kell egy genentikai hajlam magára az autoimmunra, és a szerencsétlen véletlenek összjátéka, hogy az illeti x napkor x időben rossz csillagállás mellett x vírust elkapott, mikor épp esett az eső, és ekkor az immunrendszer kisiklott...

nem elkerülni senki sem tudja, vagy kialakaul vagy nem, rengeteg ember van,akin soha az életben meg se tudja, hogy kvázi SM-ben szendvett,mert nem, vagy csak nagyon enyhe tünetei voltak...sokkal többen rohangálnak az utcán ezzel,mint amennyinél kiderült.

És nem nem öröklődik, nem fertőz...vagy megnyered az élettől vagy nem

2012. júl. 1. 13:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Közre játszhat a genetika, de valóban felelőtlenség kijelenteni, hogy ez genetikai betegség. Az én családomban két embernek is ez a betegsége. Anyukám az egyik és Apukámnak egy rokona. Az orvosok szerint több dolog felelős a betegség kialakulásáért. Egyébként,a kérdezőnek üzenem, hogy, ha az elkerülésre van esély! Bár ezt amerikai oldalon olvastam, hogy a napfény segíti a betegek állapotát, viszont azok az országok, ahol mindig süt a Nap kevesebb a szklerózisos ember. Nekem is mondták, hogy legyek minél többet Napon, télen pedig D-vitamint szedek. Egyébként nem akartam okoskodni, mert nem vagyok orvos, de mivel anyukám már húsz éve beteg, sokat tájékozódom és várom, hogy gyógyítható legyen és persze megértem, azt, aki fél ettől a betegségtől. Szóval csak segítő szándékkal írtam le, amiket olvastam.
2012. júl. 17. 04:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Ezt még belinkelem a napfényről!

[link]

2012. júl. 17. 16:24
 8/8 anonim ***** válasza:
Az orvosok sem tudják, hogy genetika-e vagy sem. Rejtély. Próbáld meg a tőled telő legjobbat és majd meglátod. Amúgy aki azt mondja hogy genetika, és öröklődik: egypetéjű ikrek, egyik megkapja a másik nem, holott mindkét szülő beteg - akkor hogy van ez? az orvos szerint 4 % hogy megkapod, ha van szklerózisos felmenőd. Ennyi, neki hiszek. :)
2013. júl. 11. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!