Allergiás vagyok? Viszket a szemem, a torkom, az orrom. Az orrom majdnem egész nap be van dugulva. És folyik is. Sokat tüsszögök. Főleg orrfújás után. Egy nap kb 200 db zsebit fogyasztok el.
Figyelt kérdés
Ez kb 3 hónapja megy. Reméltem, hogy elmúlik, de nem múlt el. Én Parlagfűre gyanakszom...2009. júl. 5. 17:46
1/12 anonim válasza:
Megérne egy allergiavizsgálatot, nem fájdalmas és megfelelő gyógyszerrel megelőzhetőek lennének ezek a kellemetlen panaszok.
2/12 anonim válasza:
Fúú ez tuti allergia...Irány az allergiateszt..nem olyan ördöngős énis allergiás vagyok de gyógyszert szedek (Parlazint) semmi ilyesmi tünet nincs csak néha egykis viszketés.
3/12 anonim válasza:
Alergiatesztre tényleg elkéne menni.De addig is igyál Calcium pezsgőtablettát ez jót tesz.
4/12 anonim válasza:
Nekem kb. 14 éves koromban kezdődött és az évek során egyre súlyosabb,komolyabb tüneteket produkált a szénanáthám.Szóval számomra nagyon ismerős a leírtak!A gyógyszer,amit kaptam,csak kicsit enyhítette a tüneteimet.A lényeg azonban, hogy MÁRA MÁR KB. 3 ÉVE EGYÁLTALÁN NINCSENEK FULLADÁSOS ROHAMAIM,NINCS ORRFOLYÁS,ORRDUGULÁS,NINCS 200 DB ZSEBKENDŐ/NAP,PIROS, VISZKETŐ SZEMEK STB. PEDIG NEM SZEDEK SEMMILYEN GYÓGYSZERT. Sokáig nem tudtam, mi ennek az oka - persze örültem! Aztán rájöttem, hogy 3-4 éve áttértem az egészségesebb életmódra, elsőként kiiktattam a húst az étrendemből, egészséges ételeket fogyasztok. Igaz,a tüneteim nem mindjárt tűntek és és hullámszerűen visszatértek, ekkor este nagy adag fokhagymát ettem, s egy-két nap múlva mintha elfújták volna, a tünetek eltűntek.A fokhagyma is kiváló az allergia ellen (olvastam).Mivel azonban a környezet rosszul viseli a szagát, ezért ritkán fogyasztom, de hangsúlyozom, a hús törlése az étrendemből, valamint egészséges életmóra történő áttérésem után se híre, se hamva a korábban éveken át tartó súlyos allergiás tüneteimnek! Tehát nálam az egészséges étrend és életmód eredményezi, hogy végre-valahára megszabadultam a szénanáthától. Szerintem ajánlatos lenne legalább időnként tisztítókúrát tartanod, ha nem akarsz lemondani a húsról. Amióta egészséges életmódra váltottam, nemcsak a szénanáthámnak mondhattam búcsút, de nem is betegeskedem :-)
5/12 anonim válasza:
Ha 3 hónapja megy így, akkor nem (csak)parlagfű. Az most fog virágozni. De ettől függetlenül másra lehetsz allergiás. Én is javaslok egy allergiatesztet.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Akkor benézek egy allergia vizsgálatra. Az egyébként hogyan zajlik le?
2009. júl. 5. 18:36
7/12 anonim válasza:
Pici tűszúrásokat kapsz a karodra, többféle anyagot bevisznek vele. Várni kell kicsit és amelyik körül bevörösödik, megduzzad, arra az anyagra allergiás vagy. Nem fájdalmas művelet, hamar megvan.
8/12 anonim válasza:
Nekem úgy csináltál,hogy a karomra húztak tollal egy pár csíkot.És minden csíkhoz cseppentettek valamit.Ahol viszketett és kipirosodott az az alergia.Ez az egész művelet 10percig tart.
9/12 A kérdező kommentje:
Ismét köszönöm a válaszokat! Bár ne utálnám a tűket...
2009. júl. 5. 20:58
10/12 anonim válasza:
menny el alergiavizsgálatra én is voltam de kb minden 3-4 x lett a macska 5x lett és 2 hónap mulva elmult a macska most is itt van a házba és velem alszik. meg a nyárfára lettem alergiás de az nem múlik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!