35 éves férfi létemre mindíg csúnyán kireped mindkét sarkam, miért van ez?
Figyelt kérdés
Nyári időkben szandált hordok zokni nélkül,de mit sem változott az állapotom.Ugyanúgy kireped,és egy évben 5-7 alkalommal kell tőlle megszabadulnom.Konkrétan úgy,hogy beáztatom a lábaimat meleg vízbe,ettől felpuhul a kemény bőr,és zsilettpengével levagdalom a vastag elhalt bőrt.Tudom,hogy ez kicsit bizarr megoldás,de ez vált be nekem.Tud valaki egy jobb módszert?Muszáj volt eltávolítanom,mert kilyukasztja a zoknit.Köszi a válaszokat!2012. jún. 16. 15:24
1/4 anonim válasza:
Hosszadalamas, akár évtizedekig tartó problémával állsz szemben. Édesanyám példája áll előttem. Gyakran kell áztatni a lábat, majd a kemény bőr eltávolítása után éjszakára /alvás előtt/ kendd be vazelinnal, tegyél rá egy nylont és húzz rá zoknit. A zokni nélkül való mészkálás miatt még inkább kiszárad a sarkad. Oka alapvetően a száraz bőr.
2/4 A kérdező kommentje:
Na igen de az a baj,hogy a hőség miatt a zoknit sem tűröm meg magamon,mert még a lábam is erősen izzad.Csak így tud szellőzni.
2012. jún. 16. 16:24
3/4 anonim válasza:
Sarkak:
Tünet: Függõleges pár centis egyre mélyülõ repedések, fehér liszt szerû képlettel
Ok: A sav-lúg egyensúly borulása, a kapacitás kimerülése.
lásd:
4/4 anonim válasza:
Szandálhoz valóban fura a zokni, de éjszakára érdemes ezt a pakolást megcsnálni /vazelin/. Édesanyámnak egyszercsak megszünt, de hosszú évekig kinlódott vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!