Colitis ulcerosa-ra (fekélyes vastagbélgyulladás) jár az emelt összegű családi pótlék?
3 éve fekélyes vastagbélgyulladást állapítottak meg,orvosom szerint tartós betegségnek számít mivel nem gyógyítható.Ha bemegyek az Államkincstárba igényelhetem az emelt összegű családi pótlékot?
(Nappali tagozaton érettségit tanulok,most kértem tanulói jogviszonyos papírt is)
21/L
DE én csak most tudtam meg,hogy járna az emelt összegű családi pótlék....
Még most is tanulok mint már irtam nappali tagozaton,és mikor vittem fel a tankönyves papirt a jövö évre,mondták hogy nekem ez járna...kértem is tanulói jogviszonyos papirt amit be kell vinnem az Államkincstárba,akkor esetleg visszamenőleg kifizetik?
Élete végéig jár a jogosultak részére az Emelt összegű családi pótlék tartós betegségre.
3 hónapot késett az 1. Emelt összegű családi pótlék visszamenőleg megkapják a jogosultak.
Rokkantsági járadéknak is érdemes utána nézni. Az is jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!