Túl sokat alszom. Ez lehet betegség vagy csak lelki probléma? Esetleg természetes?
Figyelt kérdés
Már több mint egy hete este 22-kor fekszem le és szinte azonnal álomba merülök,viszont akár délig is sikerül aludnom,akkor is csak úgy kelek fel,hogy felkeltenek.Úgy érzem,hogy az egész napot át tudnám aludni gond nélkül.Már láttam egy hasonló kérdést,de úgy érzem az én problémám mégis más.17 éves vagyok,rendszeresen sportolok.Hallottam arról,hogy ez a depresszió egyik tünete is lehet,de betegség is.Nagyon jó lenne,ha aki tud,segítene,mert szeretnék ez ellen tenni.Köszönöm!2012. jún. 13. 18:59
1/5 anonim válasza:
Lehet vitaminhiány is. Szedj sok vasat, magnéziumot, kálciumot, a B-vitaminok sem ártanak. Ha nagyon zavaró, és felmerült a depresszió gyanúja, nézd végig az okokat, hogy egyáltalán lehet erről szó. Esetleg kérdezd meg a háziorvost vagy a sportorvost (amelyik jobban elérhető), netán az edződet, ha versenyszerűen sportolsz. A háziorvos elküldhet pzsichológushoz, ha úgy látja, szükség van rá.
2/5 anonim válasza:
Namármost szerintem ez nem betegség, de még csak nem is lelki probléma. Mint tudjuk minden embernek mások az alvási igényeik. Gondolom neked kicsit több az átlagnál, de ez ettől még nem számít betegesnek. És ebben azért is vagyok szinte biztos mert, mint ahogy írtad, rendszeresen sportolsz. Ilyenkor a fizikai aktivitás során több idő szükséges a regenerációra ami alváskor a leghatékonyabb. Ellene annyit tudsz tenni hogy nem számít hogy hétköznap, hétvége, nyáriszünet, nyaralás vagy akármi van, te mindig ugyanakkor kelsz és megpróbálsz ugyanakkor feküdni. Kb. 2 hét után annyira be fog állni a szervezeted erre hogy már magadtól is fel fogsz kelni. Teljesen mindegy hogy milyen időpontokat választasz lefekvési és felkelési időpontnak. Hidd el, teljesen hozzá fog szokni a szervezeted. Kicsit felturbózhatod magad vitaminokkal de ne tablettákat szedj, hanem minden reggel egy pohár frissen facsart narancslével indíts rengeteg zöldséget, gyümölcsöt egyél napközben majd estére egy fél citromot facsarj ki és igyál meg egy pohár vízzel. Egyébként meg örülj én lassan 48 órája nem aludtam és most készülök bevenni az altatómat. Szerencsés vagy! :)
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm,megfogadom mindkettőtök tanácsát és megpróbálok változtatni a dolgaimon :) Remélem bejön!
2012. jún. 15. 11:50
5/5 A kérdező kommentje:
Semmi. :( Ébresztővel kelek minden reggel ugyanakkor és ugyanakkor fekszem.Annyival lett rosszabb,hogy ettől ingerültebb vagyok és fáradt..De azért köszönöm a tanácsokat! :)
2012. jún. 20. 11:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!