Rehabilitációs járadékot kapok. Ha elmegyek dolgozni megszüntetik?
Köszönöm, ettől tartok én is... De kötelező elfogadnom a felajánlott munkát?
Úgy értem, hogy:
1. ha megyek dolgozni megvonják
2. ha nem fogadom el a felajánlott munkát, megvonják. :)
Ha tényleg rehabilitációs járadékot kap (tehát 2011. december 31. előtt állapították meg a járandóságát) akkor dolgozhat a járadéka mellett, munkabért is kap! keresetkorlátot határoz meg a törvény (2007 évi LXXXIV tv.): "kereső tevékenység folytatása esetén a rehabilitációs járadékban részesülő hat egymást követő hónapra vonatkozó keresetének, jövedelmének havi átlaga meghaladja a rehabilitációs járadék összegének kétszeresét és a mindenkori kötelező legkisebb munkabér összegét."
A 2012 évben felülvizsgálaton megjelent ügyfelek, akik rehabilitációs ELLÁTÁSRA lettek jogosultak, azoknál áll fenn, hogy keresőtevékenység ideje alatt a megítélt ellátásukat szüntetltetik. így vagy ellátást kap, vagy munkabért.
Egyébként érdemes a munkaügyi ügyintézőtől is felvilágosítást kérni, hiszen a szomszédok, ismerősök, barátok nem mindig ismerik a törvényeket naprakészen. Én is sok ügyféltől hallom ugyanezt, hogy elveszik a pénzem, mert hallottam a hírekben, vagy a szomszédtól, vagy munkatárstól...
(egy munkaügyön dolgozó rehabilitációs mentor)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!