Tényleg a Cataflam a legerősebb fájdalomcsillapító?
A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérjük olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét...mielőtt a másoktól hallott butaságokat beveszi. [link]
egyébként az angolszász országokban a paracetamolt adják a világon mindenre, ami súlyos májkárosodást okoz, és a vezető halálok a gyógyszermérgezés következtében, mert gyenge fájdalomcsillapító hatású és emiatt mivel nem hat, túladagolják az emberek.
Nem tartalmaz morfiumot. Egyetlen hatóanyaga a diclofenac, ez egy közönséges nem-szteroid gyulladáscsökkentő.
A diclofenac egyes kutatások szerint növeli az infarktus kockázatát: [link]
A nem-szteroid gyulladáscsökkentők jellemzője még, hogy csökkentik a vér alvadékonyságát (különösen az Aspirin), és gyomorfekélyt is okozhatnak.
Engem egyszer előjegyeztek egy szájsebészeti műtétre, egy hetet kellett várni, de nagyon szenvedtem, ezért Cataflamot írtak fel. A műtét után mihelyst elmúlt a Lidokain összehúzó hatása, vérezni kezdett a seb, és másnap reggelig vérzett, az összevarrt seb szétnyílt, és hetekig úgy járkáltam, hogy az ínyemből kilátszott a csont.Az itteni fogorvosom mondta aztán, hogy ha egy hétig szedek ilyen gyógyszert, akkor legalább még egy hétig nem alvad rendesen a vérem.
Persze, ha szükség esetén szedi az ember rövid ideig, attól még nem lesz vese- vagy májkárosodása. Csak akkor, ha gyakran vagy rendszeresen él vele.
Nekem gyomorfekélyem van, és valahányszor tükrözésre vagy gasztroenterológiára megyek, az az első kérdés, hogy szedek-e valamilyen fájdalomcsillapítót, mert az kikezdi a gyomor belsejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!