Állatból emberbe mehet át bolha?
Figyelt kérdés
2007. aug. 14. 22:24
1/8 anonim válasza:
Hát rajtad lehet nem fognak ugrálni, de ruhákba, (...) igen! egyszer nálunk a garázsba lakott 2 bolhás macska, és az egész garázs tele lett bolhákkal. és ahányszor kimentünk mindig ránkugrott egy-kettő,folyton fújtuk ilyen égető vmivel a cuccokat... ugyhogy azóta nincs macskánk :((
2/8 anonim válasza:
A bolha vérszívó így oda ugrik, ahol vér van:-) Így megfelelő neki az ember is. Igaz folyamatosan tényleg nem fog rajtad tanyázni, de a lakásban el tud szaporodni rendesen és fel-fel ugrálnak a lábadszárára egy kis kóstolóért:-) Kiírtani csak nagyon alapos bolhairtózással lehet. Minden állaltot rendszeresen kell bolhátlanítani (pl. nyakra cseppentős spot-on készítmények) és az egész környezetet be kell szórni vagy fújni bolhairtóval.
3/8 anonim válasza:
Persze hogy mehet át állatból emberbe bolha!Példa erre hogy nagymamánknál amikor jártubk és éppen nem voltak az állatok bejújva akkor mindig jó pár csípéssel tértünk haza! :) Tehát a válasz : IGEN.
4/8 anonim válasza:
a macskánk kedvenc fekvőhelye a szobám előtti kis puffon volt. na, oda lepetéztek a bolhák, tele lett velük a szobám (ágy, szőnyeg, minden), vakaróztunk eleget. sokáig. koleszos voltam, úgyhogy egyik vasárnap kibasztam a puffot, a szőnyeget, nagyon alaposan kitakarítottam, beszórtam mindent bolhaírtóval, de nem csak úgy megmutattam, hanem adtam rendesen, és leléptem egy hétre. aztán megint jött a takarítás, a bolhapor miatt. de sikerrel jártam.
5/8 anonim válasza:
Ha igénytelen az ember, még a hajába is beköltöznek, mint a tetvek. Tehát igen:)
6/8 anonim válasza:
A kislányom hajában most találtunk 6db anyát,meg tele volt petével...kb. 50 db-ot írtotam ki belőle ecetes lemosással...szóval átmehet emberre...
7/8 anonim válasza:
Az ecetes mosás az jó? Macskáknál is beválik?
8/8 anonim válasza:
Insecticid kiváló a lakásban vagy állatok fekhelyén tenyésző bolhák ellen és emberekre, emlősökre veszélytelen. Egy alapos takarítás, porszívózás után alaposan bespriccelni, ez már segít. Makacs esetben több napon át porszívózni, spriccelni, még a petéket is kiirtja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!