Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Köbö 2 gumó van a végbélnyílás...

Köbö 2 gumó van a végbélnyílásomon, mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Pár hete vettem észre ilyen kis gumós valamit. az utóbbi jó pár napban, elkezdett rendesen viszketni is. Trónolás közben meg véres volt a papír egy kicsit.

Kicsit aggódom. Mi lehet ez? Talán aranyér?

2012. jún. 7. 09:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Talán az.
2012. jún. 7. 09:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen, aranyér. Minden székelés után mosd meg, és használj körömvirág kenőcsöt, vagy Reparon kúpot, vagy krémet. Figyelj oda, hogy ne legyen kemény a székleted.
2012. jún. 7. 09:13
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm. és mennyi idő köbö, míg elmúlik?
2012. jún. 7. 10:39
 4/5 anonim ***** válasza:

A kialakult aranyér nem múlik el magától. A kenőcsök és kúpok csak tüneti kezelésre jók.

Jó esetben visszahúzódik és nem okoz sok panaszt (de arra figyelni kell, hogy ne legyen se szorulásod, se hasmenésed). Ha viszont sokáig kint marad, különösen ha fáj és/vagy vérzik, akkor nem úszod meg a dokit. Nagyon megijedni nem kell, vannak megoldások (bár tény, hogy kissé kellemetlenek), amivel tudják ezt jól kezelni.

A legfontosabb: mozogni kell, rostosan táplálkozni és kerülni a hosszas ülőmunkát, akkor nem újul ki olyan könnyen.

Az aranyér kellemetlen, de nem halálos dolog, sajnos bizonyos mértékig meg kell tanulni vele együtt élni. Tudom, mert én is küszködök vele.

Mennyi idős vagy?

2012. jún. 7. 11:48
 5/5 A kérdező kommentje:
21. Kicsit fiatalnak találom magam az ilyen dolgokhoz.
2012. jún. 7. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!