Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi történik velem? Hogyan...

Mi történik velem? Hogyan lábaljak ki ebből?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Egy kétségbeesett 16 éves lány vagyok. Úgy két hónappal ezelőtt rááltam a mérlegre. 58kg-t mutatott. Elszörnyülködtem, hisz az a 170cmhez elég sok, ráadásul eddig max. 54kg voltam. 1 hét alatt le akartam adni a felesleget, bármi áron, mert a hétvégén fürdőbe mentünk, ahol ott volt a srác aki bejön nekem. Elkezdtem nem enni, sokat mozogni. Napi 2 alma volt a kajám. Eleinte nehéz volt,de aztán nem is voltam már éhes. Büszke voltam magamra, lement 1 hét alatt 3kg... De nem álltam meg, hanem folytattam ezt az életmódot, úgy làttam magam 55-54kgsan is, hogy kövér vagyok. 2 hét után 52kgra csökkent a súlyom. Ekkor vették észre szüleim, hogy mit teszek. Orvoshoz vittek, kimondták rám az anorexiát. Lassan felfogtam én is, hogy mit teszek. De nem tudok hízni, már 48kg vagyok csak, a napi 2 alma után más kajától hányingerem van. A menzeszem se jött meg. Nagyon aggódom, hogy örökre tönkre tettem magam. :-( Pedig nem akartam, nem tudtam, mit teszek, csak amikor rádöbbentettek.

Tudtok valami tanácsot adni nekem ebben a helyzetben? Hogyan tudnék újra enni? Visszajön valaha a menzeszem?

2012. jún. 5. 23:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert egy valakinek több idő kellett ahhoz, hogy ne jöjjön meg neki, még nem lesz törvény...
2012. jún. 6. 16:47
 12/13 anonim ***** válasza:
Én kb. egy évvel ezelőtt kezdtem fogyókúrázni, mert volt rajtam némi felesleg. Napi háromszor ettem viszonylag nagyobb adagokat, mert étvágyam rendesen és minden nap még egy csokival is "jutalmaztam" magam és így is fogytam. Ekkor még boldog voltam és büüszke, hogy minden nap fogyok egy kicsit. Aztán elkezdtem kihagyni néha az ebédet vagy csak egy fagyit ettem helyette, mert gyorsan akartam eredményt. Aztán áprilisban hallottam a kalóriaszámlálásról és én is elkezdtem. Hála néhány oldalnak csak 900 kalóriát engedtem meg magamnak. Először még csak úgy sacc per kb. vettem, de aztán már kezdtem egyre szigorúbban venni, míg már mindent lemértem grammra pontosan. Akkor már csak a súly és az étel körül forgott minden. Megterveztem előre, hogy mit fogok enni és hogy mikor fogom enni, aztán egyfolytában azt néztem, hogy percre pontosan mikor lesz a következő étkezés ráadásul depressziós is lettem. (bár annak nem ez volt az egyedüli oka, de ez is benne volt) Néha megijedtem tőle, hogy hogy kilátszik a csípőcsontom, de nem érdekelt, mert még nem volt lapos a hasam. Még most 166/41-el sem lapos, de anyukám elmondta, hogy ez azért van, mert rossz a tartásom. (Gerincferdülésem van.)Viszont most nincsen se combom, se fenekem, se mellem, kilátszik a csípőcsontom és szinte soha nem érzek éhséget és nem vagyok rá büszke. Így most szeretnék is hízni és nem is. De eldöntöttem, hogy fogok, mert szánalmasan nézek ki. Csak szeretnék újra boldog lenni. Régen zavart a menstruáció, de most nagyon szeretném ha újra megjönne, mivel már közel fél éve nem jött meg. És...hormonkezelés?????? Neeeeeeee.....
2012. szept. 1. 17:50
 13/13 A kérdező kommentje:

Én most, a nyáron találtam egy fiút, aki segített nekem ebből kilábalni... Már sikerült 50kgre híznom, de még mindig nem jött meg. De még az orvos azt mondta, h várunk...Nem akarok hormonkezelést :(

Viszont hiába vagyok 50 kg, nem tudok tovább hízni egyszerűen.. pedig felfogtam a betegséget, és változtatni is szeretnék, de nem megy egyelőre.

2012. szept. 10. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!