Mi lehet ez? Allergia?
Figyelt kérdés
Kb 1-1,5 hónapja kezdődött.Akkor EGYETLEN alkalommal történt a dolog.Egy hónapig semmi.Aztán most vasárnap,kedd,szerda( azaz ma)észleltem újra a tüneteket.A dekoltázsomon EGY ÁLLANDÓ kis helyen mindig ugyanaz a hely néha elkezd viszketni.Nem látszik semmi,csak érzem,hogy viszket.Mikor megvakarom,kicsit rózsaszínes lesz az a terület.De ha nem vakarnám meg,nem is lenne semmi.Amúgy kibirható abszolut,szóval nem szoktam vakarni.De ez nem egész nap van,hanem csak néha néha.És általában magátol elmulik kb 30 perc után,vagy van aloe vera first spray,attól is elmulik szépen,aztán egy ideig semmi,mintha nem is lett volna..ma pl reggel felébredtem és éreztem h megint viszket,de nem vakartam meg,igy nem is látszott semmi,amig meg az arcomat megmostam,fogmosás stb.elmúlt...aztán semmi.Este gépezés közbe meg megint elkezdtem érezni ugyanazt.Nem tudom mi lehet,mert direkt nem használok semmit,csak tusfürdöt,semmi krém,A bőröm NEM száraz,sőt.Puha,selymes,kissé zsíros,szóval nem igényel hidratálást.Parfümre gondolok esetleg meg a meleg kombinációja mert kb 1 hónapja kezdtem el használni a mostani parfümömet is.Csak az a fura h dekoltázsra nem fujok...szóval nem tudom...bocsi hogy jó hosszúra sikeredtem,de bonyolult is ez az egész:S Ha valaki tudna tanáccsal szolgáni,azt megköszönném!2009. júl. 2. 00:56
1/8 anonim válasza:
ez simán lehet allergia, nekemis ilyen van, h egyszercsak érzem h viszket, nincsott semmi, de mikor megvakarom akkor nekemis piros, sőt, nekemmég a vakarás nyoma is meglátszik, ott így kidudorodik. urticaria a neve, magyarul csalánkiütés. ami a fizikai ingerekre pirosodik ki és viszket, azmeg urticaria factitia. keress rá neten, olvass utána, és hátha ráismersz a tüneteidre.
2/8 A kérdező kommentje:
Hát utána olvasgattam,de elég nehéz megtalálni a lényeget..de eddig nem igazán találtam magyarázatot a tüneteimre a cikkek alapján:S
Egyébként ez komoly valami?Vagy elmúlik valaha?Vagy örökre igy maradok?
2009. júl. 2. 01:29
3/8 anonim válasza:
Bátyámnak is ugyanez van, csak neki a nyakán és a felkarján. Volt orvosnál is vele, azt mondták, napallergia. Nem nagyon tudják, hogy mi okozza, nem feltétlenül a közvetlen napfény, lehet a meleg, izzadságban levő só, parfümök, mindenféle, de mindig nyáron, meleg időben jön elő. Ha nagyon zavar, menj el orvoshoz, tudnak rá adni krémet. Ha tényleg az, akkor pár évig biztos elő fog újra meg újra jönni, hogy utána elmúlik-e, azt nem tudom, az allergiák szoktak változni az évek során.
4/8 A kérdező kommentje:
Ezt a napallergiát kizárnám,mert ez most van,nem nyár eleje óta.
A másik meg hogy amikor reggel felkelek és sötét van a szobámban meg NINCS MELEGEM,meg ugye semmi krém,parfüm nincs rajtam,akkor miért jön elő?Utána meg elmúlik 20 perc mulva.:S
2009. júl. 2. 02:46
5/8 A kérdező kommentje:
Még annyit lehagytam,hogy mindig egy és uyganazon helyen,sőt mértani pontossággal ugyanott viszket,sehol máshol:S
2009. júl. 2. 02:48
6/8 anonim válasza:
Szerintem nem allergia,azt nem tudom,hogy mi.Nekem évek óta időnként a hátam egy ponton szokott viszketni és sem az időjárástól nem függ,sem attól,hogy most fürödtem-e vagy félnappal ezelőtt.Mivel nem fáj,nem is nagyon kellemetlen nem foglalkozom vele.Ami meg a vákarás utáni pirosságot illeti,az természetes dolog.Vakard meg a tested bármelyik részét,akkor is ha nem viszket,a bőröd ott meg fog pirosodni.
7/8 anonim válasza:
Mikor bárányhimlős voltam,elkapartam az egyik pöttyöt.És megmaradt a hasamon.Van olyan ,hogy csakúgy elkezd viszketni...
Allergia nem lehet.Az nem mindig pont ugyanott jön ki...Meg allergiánál nem csak egy pötty van :/
8/8 A kérdező kommentje:
Ráadásul NINCSENEk is pöttyök..csak viszket ,érzem,és néha megvakarom.Na remélem amyilen gyorsan jött,oylan gyorsan megy is. Most ezidáig nem éreztem.Tegnap este óta.De a parfümöt is letettem,amit használtam eddig..szóval lehet hogy az lesz a ludas...
2009. júl. 2. 14:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!