Tudtad hogy a véradás függőséget okozhat? Szóval ha túl sokszor mész vért adni, függő lehetsz!
A véradás folyamata
A véradáskor mindössze 4 dl vért vesznek le, általában a benne levő plazmával és sejtekkel (teljes vér), de lehet csak plazmát illetve vérlemezkét is adni. Teljes vér adására a nőknek évente három, férfiaknak négy alkalommal van lehetőségük. Vérlemezkét, illetve plazmát hetente kétszer is adhatsz.
www.dnr.hu
18 és 23 éves korom között 10x adtam vért. (Nő vagyok). Amíg adtam, rendben volt a vérnyomásom és a véreredményeim is. Az azóta eltelt 10 évben meg egyszer se tudtam adni, mert úgy alakult, meg néha kiszórtak alacsony vas miatt.
Nem okoz függőséget, élek és virulok véradás nélkül is.
Mondjuk lelkileg jobb volna, ha adhatnék, szeretek segíteni. Amikor megszülettem, háromszor cserélték le a véremet teljesen. Ha nem lettek volna rendes, önzelten emberek, ma nem élnék.
17:18-asnak: majd megtanulod megbecsülni a véradás fontosságát, ha egyszer rászorulsz, mert műtéted lesz. Most kívánjam neked, hogy akkor ne legyen vértartalék a te vércsoportodból, hanem "termeld ki magadnak"? Nincs rád elég pejoratív szó.
Nem tartom valószínűnek. Bár minden előfordulhat:S
Én kb 16éves korom óta tudom, hogy szeretnék vért adni, mert szeretek segíteni az embereken, és 18éves korom óta rendszeresen járok is, mert úgy gondolom, bármikor szükségem lehet nekem is vérre, és nem mindegy, hogy kapok-e.
Ma is voltam:)
Nem hiszem, hogy függő lennék.:)
Bocsánat az akadékoskodásért, de a kérdés ( kijelentés ) hitelessége már akkor hitelét veszti amikor kijelentik hogy egy férfi 6x mehet véradásra. Ez marhaság. Két véradás közt két és fél hónapnak KELL eltelnie, és az egy évben leadható alkalmak száma ÖT! Nem pedig HAT!
Lehet, hogy az illető véradóban dolgozik, de nem tartom kizártnak, hogy az adminisztrációs részlegben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!