Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet pajzsmirigyem?

Lehet pajzsmirigyem?

Figyelt kérdés

Légyszi mindent mondjatok el a pajzsmirigyről. Komolyan, semmit sem tudok róla, csak azt, hogy lehet, hogy nekem az van.Mármint, hogy beteg. Vagy nem tudom hogy mi szokott történni vele. Szóval ez egy izé, ami mindenkinek van? Mire jó? Hogy betegszik meg? Begyullad? Hogy lehet kezelni? Gyógyítható egyáltalán? Mik a tünetek? Fogyás, vagyis hízni nem bírás lehet miatta?

Születésem óta nagyon vékony vagyok, de most még jobban. 13/L, 43 kg voltam 2 hete, de aztán ledöntött egy vírus és visszafogytam 40-re... Mindig van egy max súlyom. Persze, ez idővel mindig nő, de egy időközön belül sehogy se tudom átlépni. Mintha nem tudnám befolyásolni. Csak fogyni tudok,(bár nem akarok), hízni sehogyse! A csoki a kedvenc ételem, ha van otthon, simán bepuszilok egy táblát kevesebb mint egy óra alatt. Vagy kettőt. Nem bírnék édességek nélkül élni. Zsíros gyorskaják, édességek és chipsek minden mennyiségben. Nuku főtt kaja. És semmi! Annyira idegesítő, már fekni sem tudok a szőnyegen,mert fájdalmas! belém állnak a saját csontjaim! Meg néha úgy érzem mintha csiszolódna le amikor a szőnyegen fekszem. Mert csak a bőr választja el mástól. Segítség! Jó, nem akarok hájas lenni, de azért felpakolódhatna már rá valami. Háj, vagy izom, mindegy, csak átlagosan akarok kinézni! Ez így nem jó!

Köszi előre is!!

2012. jún. 1. 22:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, semmi bajod. 13 évesen a 40-43 kg nem kórosan sovány, az is normális, hogy betegség alatt fogysz pár kilót. Később, amikor beindulnak a hormonok, nővé válsz, még bőven fogsz hízni.

Ha nagyon aggódsz, elmentek anyukáddal az orvoshoz, és vérvétellel megállapítják, van-e gond a pajzsmirigyeddel. Meg azt is, hogy van-e egyéb oka annak, hogy sovány vagy.

Nem gyullad be, viszont hormont termel.

Ha többet termel, mint kellene, akkor nagyon sovány lesz az ember, ha kevesebbet, akkor nagyon kövér. (Általában.) Ezekre vannak gyógyszerek.

De nem valószínű, hogy neked bajod van. Nem igazán lehet tudni, mitől betegszik meg valakinek a pajzsmirigye.

2012. jún. 1. 23:11
 2/6 anonim ***** válasza:
37%

Azért arra, hogy mi a pajzsmirigy meg mit csinál, simán rákereshetnél a google-ben is. Nem értem miért kell vkivel kisregényt íratni, ha az első találat leír mindent:D

Egyébként a tüneteid pajzsmirigy túlműködésre utalnak.

Adnak rá gyógyszert, ha ilyen bajod van.

2012. jún. 1. 23:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Azért kell, mert 13 éves, nem érti, ami a neten van és fél. Ha nem akarsz, ne válaszolj.
2012. jún. 1. 23:24
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is 45 kiló voltam 40 éves koromig (de 170 centi magas vagyok, úgyhogy rém sovány voltam). Gyanakodtak is az orvosok, hogy pajzsmirigy-túlműködésem van. Ez azt jelenti, hogy túl sok hormont termel a pajzsmirigy, és ez gyorsítja az anyagcserét, emeli a pulzusszámot. Az endokrinológia szakrendelésen vérvizsgálattal meg tudják állapítani a vérben levő hormonmennyiség alapján, hogy van-e túltermelés.

Nekem nem volt, valószínűleg neked sincs, de ha aggaszt a dolog, kérj egy vizsgálatot.

2012. jún. 1. 23:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy egyszerű általános vérképen is néznek pajzsmirigy funkciót, menj ezzel a háziorvoshoz és megnézheti. De azt nem írtad milyen magas vagy, ami azért nem mindegy... Szerintem is csak valószínű azért vagy kicsit "lapos", mert még fiatal vagy és idővel kigömbölyödsz: De baromi nagy hülyeséget csinálsz, ha nem eszel normális kaját! Mert a fejlődő szervezetednek szüksége van rá, arról nem is beszélve, hogyha tényleg olyan szenny kajákat tolsz magadba amikről itt írtál, akkor előbb-utóbb tényleg meg fogsz betegedni.
2012. jún. 1. 23:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Ezt vedd komolyan, mert a pajzsmirigy az egész szervezetre kihat.
2012. jún. 2. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!