Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tudom, furcsa kérdés, de...

Tudom, furcsa kérdés, de hogyan tudhatnám meg, hogy fizetem-e a TB-t?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, nincs valakinek munkája, így a TB-t nem tudják honnan vonni tőle. Ilyenkor van, hogy ha teheti, akkor valamilyen egyéb forrásból fizeti a TB-t, hogy ha gond adódna, el tudjon menni orvoshoz ingyen.

Tegyük fel, egy munkanélküli megkért egy illetőt, hogy fizesse neki a TB-t a saját fizetéséből, és nincs módja ezt az illetőt megkérdezni valamiért, hogy tényleg fizeti-e neki. Honnan tudná akkor ez a munkanélküli megtudni, hogy a TB-je "fizetve van-e" vagy nincs?

(Gondolom, valami hivatalba kéne betelefonálni, megkérdezni, hogy a TB be van-e fizetve vagy nincs.)

Remélem, érthetően sikerült megfogalmazni.

Tudom, furcsának tűnő kérdés, de fontos lenne a válasz. Köszönöm a hasznos válaszokat!

2012. máj. 25. 02:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha azért aktuális a kérdés, mert orvoshoz szeretnél menni, akkor menj el mindenképp, ha nincs fizetne náluk jelzi, ők egy jelzik neked. Attól még ellátnak, csak szólnak, hogy nincs fizetve.

Ha nem akarsz konkrétan orvoshoz menni csak érdekel, akkor meg telefonálj a helyi apehhoz.

2012. máj. 25. 03:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha van ügyfélkapu regisztrációd, akkor az OEP honlapján megnézheted akár visszamenőlegesen is, hogy milyen jogcímen kaptál.

Regisztrálni ingyenesen lehet a helyi okmányirodában.

2012. máj. 25. 06:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Nerm értem miért kellene ismerősnek fizetni a te TB-d, amikor azoknak akinek nincs állása, a NA (APEH) felé kell havonta csekken fizetni a járulékot, előzetesen ott kell bejelenteni, más nem tudja utánad fizetni.
2012. máj. 25. 07:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Utolsó: az tök mindegy, hogy ki megy el a postára és adja fel a csekket, és az is tök mindegy, hogy kinek a pénzéből fizet.
2012. máj. 25. 10:13
 5/5 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm a választ!
2012. máj. 29. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!