8 és fél óra ácsorgás munkahelyen: hogy lehet kibírni?
Lúdtalpas vagyok, csak nemrég derült ki, hogy ez az egyik oka a fáradékonyságomnak és a néhai derék- és lábfájdalmaimnak, melyek akkor jönnek elő, mikor sokat kell mennem vagy egy helyben állnom. Azonban a betétek olyan vastagok, hogy egyszerűen képtelenség azokat normális cipővel hordani, a cipő olyankor elég durván töri a lábam vagy bele sem fér a lábam a cipőbe tőle...
Nem is ragoznám, most egy olyan lehetőséget kaptam külföldön, ahol gyorsétteremben kell valószínűleg napi 8 órában dolgozni, plusz a fél óra szünetet is le kell dolgoznunk. Nem tudom, hogy fogom bírni, ugyanis már voltam eladó-pénztáros, ahol állnom kellett, de még a 6 óra ácsorgástól is meg voltam halva, nem beszélve a 11-ről, utána 2 napig fájt a lábam. Mit tehetnék, hogy tehetném könnyebbé a munkát? Nagyon jól lehet vele keresni, diákként örülnék a munkának, de az állóképességem nem ehhez való. Nem csak hogy fájdalmaim vannak az állástól, de nem is bírom, gyenge vagyok ennyi ácsorgáshoz. Érdekes módon a párom pl gond nélkül végdolgozik 11-2 órát és mégsem fáradt, holott ő is csak diák és ritkán dolgozik. Miért van az, hogy én meg majd meghalok még 6-8 órától is? Hogy segíthetnék a helyzeten?
Sokféle lúdtalpbetét van a piacon. Van olyan is amit lúdtalp éknek hívnak,talán neked az volna jó.
Ha teheted, válts cipőt napközben.
Amikor egy helyben ácsorgásra kényszerülsz,állj váll szélességű terpeszben, így tehermentesíted a lábad.
Remélem, tényleg megszokom. Pénztárosként 3-4 hétig alig sikerült, a vége felé nem mondom, hogy nem volt jobb, de nem sokkal...
Egyébként csak 3-4 hónap munka lesz. :)
A kórházban lehet csináltatni olyan talpbetétet, ami a saját talőpad somborulataihoz illeszkedik. Úgy csinálják, hogy ráállsz egy szkan-szerű gépre és úgy beszkennelik a talpad, egy speciális programmal, aztán elküldik a gyárba és pár héten belül kész a személyre szabott betét.
Nagyon tudom ajánlani, 5-6ezer forint, ennyi beruházést sztem megér ez az egész munka. Nekem pl egyáltalán nem fáj benne a lábam, dereken hátam. (nekem is lúdtalpam van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!