Térdhajlat alatti csomóm van, semmi panaszom nincs. Ettől még lehet komoly? Mi lehet ez?
Semmiféle panaszom nincs a következőkben vázolt problémámra, se fájdalom, se viszketés, se mozgásszervi probléma, se semmi, azonban szeretném tudni, hogy mi lehet ez és hogy valószínűsíthetően komolyan kell-e vennem. Jobb térdhajlatomban, a testközépvonal felőli oldalán egy diónagyságúnál valamelyest nagyobb csomót fedeztem fel ez év áprilisban, ami lehet, hogy évek óta ott van, fogalmam sincs, eddig nem tűnt fel. Csak akkor tapintható ki, ha kinyújtom a jobb lábam, viszont ha behajlítva tartom, akkor semmi nyoma. Ha a bal lábamat nyújtom ki, annak térdhajlatát tapintva azonban semmiféle kitüremkedést nem tapasztalok, tehát összehasonlítva ezt, a jobb lábaméval, utóbbin egyértelmű ilyen módon is a kitüremkedés.
Lehet, hogy sérv? Vagy valamiféle ártatlan csomó? Eltűnik magától idővel? Netán rákos daganat? Számomra ártalmatlannak tűnik, de jobb volna tudom, mi lehet ez.
Évekkel ezelőtt több rúgás érte a lábamat gyors egymásutánban. Lehet ennek köze ehhez?
Köszi az eddigi válaszokat. Még jöhetnek másoktól is, mert különféle válaszokat kaptam, bár mindkettőnek örülök, egyik sejtést se zárom ki első körben.
A másodiktól kérdem: úgynevezett jóindulatú cisztád volt?
Amúgy az a fura, hogy semmiféle panaszom nincs a térdemmel, se tájékával. Tudtommal ízületi probléma sincs vele.
Érdekel a te esetedben diagnosztizált Baker ciszta, írnál pár sort erről? Amúgy rá is fogok keresni erről neten, jobb több forrásból tájékozódni.
Nos, máris utánanéztem neten több evvel foglalkozó oldalon is, a Baker-ciszta a legvalószínűbb, köszönöm a tippet.
Általában -a paciensek összességét tekintve- állítólag nincs vele gond, remélem, személy szerint tünetmentes maradok. Ettől függetlenül ortopéd szakorvos -tőle látott videóban- felhívja a figyelmet a kockázatokra és a Baker-ciszta különféle okaira:
Hali
Megnézetted már azóta orvossal?
Nekem is volna egy tippem mi lehet az, schlatter osgood.
Nekem ilyen "betegségem" van, gyakorlatilag semmi panaszom sincs vele. Viszont az utóbbi időben, kattog a térdem amikor guggolnék, és elég kellemetlen.
Üdv.
Nincs baj ezzel. Nem árt viszont, ha ezentúl kíméled térdeid, és több zöldséget, meg zselatinos kaját eszel. Én már porcépítőt is szedek.
Nekem 10 évesen volt, operálták. 24 évesen visszajött, most vagyok 32. Ezidáig gyakorlatilag gondmentes volt. De kopottak a térdeim, ezért fáj, nyom, feszül, mentem vele röntgenre, most ultrahangra, októberben szakorvos megnézni, ha minden jól megy, nem kell újra műteni, és a kopásom is visszafordítódik.
Amúgy elég aktív gyerekkorom volt, a 20-as éveim sem irodában teltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!