Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez már lehet hogy melanóma?...

Ez már lehet hogy melanóma? Ha az, akkor mi vár rám?

Figyelt kérdés
Eléggé megijedtem.. sok anyajegyem van, és most vettem észre, hogy az egyik kidudorodós fajta, ami szabályos kerek volt, most mintha szétfolyt volna. A kidudorodó rész most is szabályos kerek, de körülötte síkban szétfolyt.. Lehet hogy melanóma? Mit csinál a bőrgyógyász ha elmegyek hozzá?
2009. jún. 27. 22:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Sajnos előfordulhat, hogy az. Ha az anyajegy megváltozik, nedvedzik, elszínesedik, melanomára utal. Azonnal keresd meg a bőrgyógyászt, hogy megtudd a valóságot.
2009. jún. 27. 22:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Megvizsgál, mit csinálna?

Lefényképezi az anyajegyeidet, kinagyítja, majd meg tudja mondani mi az. Főként a megváltozott színűeket és alakúakat fogja keresni, valamint azokat, amik eddig nem voltak ott.

2009. jún. 27. 22:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Lehet. Menj el bőrgyógyászhoz!
2009. jún. 27. 22:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Menj bőrgyógyászhoz. Én, amikor hasonló volt, elmentem, kiderült, hogy azzal nincs semmi baj, viszont másik kettő elég rizikós, úgyhogy inkább leszedte. Nem melanóma volt. A műtét amúgy nem durva, semmit sem érzel. ( De tényleg! )

Ha melanóma, akkor sincs gáz; ha korán észreveszik, szinte 100% a gyógyulás. Az a fontos, hogy ne terjedjen tovább.

2009. jún. 27. 23:02
 5/7 anonim ***** válasza:
53%

Mi lenne, ha pánikolás előtt elmennél orvoshoz? 99 %, hogy megnyugtatna, hogy semmi komoly baj, de ha mégis, akkor ráérsz, majd akkor pánikolni.

Azt szokta mondani a dokim, hogy "Sose igyon előre a medve bőrére, de a nyomorra se vegyen előleget!"

2009. jún. 27. 23:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi azoknak akik leírták hogy valóban mi várható. A többieknek annyit, hogy azt én is sejtettem hogy megvizsgál, az érdekelt hogy ha kiderül hogy valóban melanóma, akkor mi történik... és a "mi lenne ha orvoshoz mennél pánikolás előtt": tegnap vettem észre, ma vasárnap van... hétfőig sehova nem tudok menni... nem pánikba estem, megijedtem... ezer bocs ha zavart a kérdésem.
2009. jún. 28. 09:41
 7/7 anonim válasza:
szia..a börgyógyász elöször megvizsgálja ha gyanus kiveteti elküldik szövettanra ha melanóma de megvan az ép része immunrendszer erösitö!ha már késöbbi stádium sugár vagy egyéb kezelések!21L
2009. dec. 3. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!