Fürdés után mindig piros foltok jelennek meg a karomon. Miért lehet ez?
Figyelt kérdés
Amikor megfürdöm vagy lezuhanyzom piros foltok jelennek meg a karomon, CSAK a karomon, máshol nem. Nem viszket, se más kellemetlen tünet nincs, egyszerűen csak piros. Amikor pedig elmúlik halványabb folt marad a helyén, ami néhány hónap - 1 év múlva elmúlik. Mitől lehet ez? Kipróbáltam már rá mindenféle krémet, bőrgyógyásznál is voltam, de az sem igazán segített...van valakinek hasonló problémája?2012. máj. 18. 14:12
1/9 anonim válasza:
Szia!
Nekem a hátamon volt egy fél tenyérnyi folt. Normál esetben picit sötétebb barna volt, de fürdés után, vagy meleg időben vörös lett. Bőrgyógyász írt fel ecsetelőt, amitől 1 hónap után lehámlott.
Most ugyanilyen folt van a másik oldalamon, de nincs időm orvoshoz menni, így citrommal dörzsölöm be reggel-este. Remélem a citromsav lehámlasztja.
2/9 A kérdező kommentje:
Nekem fürdés előtt egyébként semmi nem látszik...Fürdés alatt/után megjelenik, és egy pár óra múlva elmúlik, mintha mi sem történt volna, viszont egy idő után megjelenik ott egy fehérebb folt, de az a folt többé nem pirosodik ám be :) Keres másik "bepirosítható" területet a karomon...:(
2012. máj. 18. 14:24
3/9 anonim válasza:
Szerintem allergiás vagy a tusfürdődre. Ugyanilyen tünetem volt nekem is, a karomon a könyökhajlatomban voltak piros pöttyök. Próbálj tusfürdőt váltani. Nekem a bőrgyógyász gyógyszertárban kapható tusfürdőt írt fel, az ugyan használt, de olyan büdös és elviselhetetlen volt számomra hogy inkább csak kerestem egy másik márkát amitől nem jött ki.
4/9 anonim válasza:
Esetleg gomba?
Canestennel kened egy-két hétig, kiderül.
5/9 A kérdező kommentje:
Rendben van, kipróbálok mindent! :) Köszi a válaszokat.
Egyébként melyik az a tusfürdő, ami szerintetek a legjobb lenne, mármint a legkevesebb irritáló anyag lehet benne?
2012. máj. 18. 14:45
7/9 A kérdező kommentje:
A babaszappan nem jó neki, már próbáltam. Extra érzékeny a bőröm, nem nagyon válnak be még a babafürdetők sem. Lehet, hogy ki kellene próbálnom valamiféle gyógyszertárban kevert tusfürdőt :/
2012. máj. 18. 17:47
8/9 anonim válasza:
Akkor tedd azt, amit utoljára írtál; patikában előállított színezék, illatanyag, tartósítószermentes szappan. De semmiképpen se tusfürdőt. Sokan nem tudják, de a tusfürdőkben van olyan anyag, ami a bőrön marad, nem lehet lemosni.
9/9 A kérdező kommentje:
Valamelyikőtök próbálta már esetleg a DETTOL ANTIBAKTERIÁLIS SENSITIVE szappant? Pont ma vettem egyet, próba szerencse.
2012. máj. 18. 21:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!