Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mire jó a xanax?

Bettyke66 kérdése:

Mire jó a xanax?

Figyelt kérdés
mi történik ha minden nap veszek be egyet??
2012. máj. 13. 12:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szorongáscsökkentő és függő leszel, nagyon könnyű ezekre rászokni, szóval ne tedd...
2012. máj. 13. 12:33
 2/16 anonim ***** válasza:
17%
Hát a Xanax az nem szorongáscsökkentő, hanem nyugtató. Lelassít. Ha épp beletartozol abba a néhány %-ba, akkor öngyilkossággal kapcsolatos gondolatokat válthat ki. Nem kellene szedni ok nélkül, csak orvosi rendelésre
2012. máj. 13. 12:38
 3/16 anonim ***** válasza:

A Xanax (alprazolám) lehetséges mellékhatásai:szédülés,gátlások csökkenése, félelemérzet megszűnése

depresszió, öngyilkossági gondolatok

hallucináció, nyugtalanság

hiperaktivitás

szédülés, ájulás

csökkent vizeletkiválasztás

fejfájás

beszédzavar

amnézia

étvágyzavar

homályos látás

székrekedés, hasmenés

csökkent nemi vágy

szájszárazság

idegesség, alvászavar

gyors szívverés

2012. máj. 13. 12:43
 4/16 A kérdező kommentje:

szóval ezzel ártok magamnak?

ha szedem akkor mondjuk halucinálhatok?meg stb..??? ...

azt hittem csak sima nyugtató..

2012. máj. 13. 12:45
 5/16 anonim ***** válasza:
64%

A nyugtatók között 2 megkülönböztetés van, a nagyobb dózisú szedatívumok, és a kisebb dózisú anxiolítikumok, vagyis szorongáscsökkentők amik pánikbetegséget és szorongásos kórképeket javallottak kezelni. A Xanax az utóbbi kedves második.

És igen, mint minden gyógyszernek ennek is lehetnek mellékhatásai, amik nem biztos, hogy papírforma jelentkezni fognak, de ha van lehetőség rá jobb elkerülni a gyógyszerek szedését. Elsőnek próbálkozz gyógynövényes készítményekkel.

2012. máj. 13. 12:50
 6/16 anonim ***** válasza:

A mellékhatás nem azt jelenti, hogy biztosan előjön nálad, de lehetséges.

Én orvosi rendelvényre szedtem jó pár éve. Háziorvos írta fel, kezdődő depresszióra. Egy hónapig szedtem - hát mit mondjak... Amire a pszichiáterhez eljutottam már egész nap az öngyilkosság járt a fejemben annak ellenére, hogy nem terveztem ilyesmit. A doki mondta, hogy alprazolam érzékeny lehetek -amit előre nem lehet tudni- és attól van az egész. Elmélyíti a depressziót... :S Én fizikailag is nagyon rosszul voltam tőle.

Ne szedd.

2012. máj. 13. 12:52
 7/16 A kérdező kommentje:
akkor depresszióra mi a megoldás?? mit tegyek? szokjak rá a cigire?
2012. máj. 13. 12:53
 8/16 anonim ***** válasza:
Remélhetőleg csak rosszkedvű vagy, nem depressziós. Ha mégis, pszichológus vagy pszichiáter.
2012. máj. 13. 12:55
 9/16 A kérdező kommentje:
Ez nem rossz kedv már..! hanem depresszió...
2012. máj. 13. 12:59
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha depressziós vagy keress meg egy pszichológust, a gyógyszerek maximum segítenek valamennyire elnyomni a problémát, de nem kezelik ki, ezért kell(ene) azoknak is terápiára járniuk akik gyógyszert is szednek. Depresszióra amúgy sem nyugtatók kellenek, hanem antidepresszánsok, az egyetlen antidepresszáns hatású gyógynövény az orbáncfű, vegyél ilyen teát vagy patikában kapható készítményt. Viszont nézz utána mert sok betegség és gyógyszer mellett nem szabad alkalmazni, például befolyásolja a fogamzásgátlók hatását, stb. És 2 hetente kis szünetet kell tartani az alaklmazása közben.
2012. máj. 13. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!