Mire jó a xanax?
A Xanax (alprazolám) lehetséges mellékhatásai:szédülés,gátlások csökkenése, félelemérzet megszűnése
depresszió, öngyilkossági gondolatok
hallucináció, nyugtalanság
hiperaktivitás
szédülés, ájulás
csökkent vizeletkiválasztás
fejfájás
beszédzavar
amnézia
étvágyzavar
homályos látás
székrekedés, hasmenés
csökkent nemi vágy
szájszárazság
idegesség, alvászavar
gyors szívverés
szóval ezzel ártok magamnak?
ha szedem akkor mondjuk halucinálhatok?meg stb..??? ...
azt hittem csak sima nyugtató..
A nyugtatók között 2 megkülönböztetés van, a nagyobb dózisú szedatívumok, és a kisebb dózisú anxiolítikumok, vagyis szorongáscsökkentők amik pánikbetegséget és szorongásos kórképeket javallottak kezelni. A Xanax az utóbbi kedves második.
És igen, mint minden gyógyszernek ennek is lehetnek mellékhatásai, amik nem biztos, hogy papírforma jelentkezni fognak, de ha van lehetőség rá jobb elkerülni a gyógyszerek szedését. Elsőnek próbálkozz gyógynövényes készítményekkel.
A mellékhatás nem azt jelenti, hogy biztosan előjön nálad, de lehetséges.
Én orvosi rendelvényre szedtem jó pár éve. Háziorvos írta fel, kezdődő depresszióra. Egy hónapig szedtem - hát mit mondjak... Amire a pszichiáterhez eljutottam már egész nap az öngyilkosság járt a fejemben annak ellenére, hogy nem terveztem ilyesmit. A doki mondta, hogy alprazolam érzékeny lehetek -amit előre nem lehet tudni- és attól van az egész. Elmélyíti a depressziót... :S Én fizikailag is nagyon rosszul voltam tőle.
Ne szedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!