A bőrgyógyász a Sotret nevű gyógyszert írta fel. De lehet-e emellett alkoholt fogyasztani?
Figyelt kérdés
Egy hasonló gyógyszer, a Roaccutan tájékoztatójában szigorúan megtiltják az alkoholfogyasztást, a Sotretében viszont semmi erre utaló nincs (ami gondolom fel lenne tüntetve, ha ugyan olyan súlyos szövődményei lennének, mint a Roaccutannál). Tegnap óta szedem, ezt sajnos elfelejtettem megkérdezni az orvosomtól, és csak jövő héten fogok vele tudni újra beszélni. Szóval ha esetleg valaki ezt szedte, és megkérdezte, szívesen venném, ha válaszolna. Köszönöm :)2009. jún. 25. 21:00
1/3 anonim válasza:
Betegtájékoztató
Sotret 10 mg kapszula:
Fekete "RR" felirattal ellátott, halvány rózsaszín, ovális, átlátszatlan, lágy zselatin kapszulába töltött 160 mg töltettömegű, sárgás- narancssárgás színű olajos szuszpenzió.
Sotret 20 mg kapszula:
Fekete "RR" felirattal ellátott, vörösesbarna, ovális, átlátszatlan, lágy zselatin kapszulába töltött 320 mg töltettömegű, sárgás- narancssárgás színű olajos szuszpenzió...
... Mivel ez a gyógyszer néhány betegben emelheti a vérzsírok szintjét, ne fogyasszon alkoholt, ill. csökkentse a szokásos alkoholmennyiséget a kezelés ideje alatt...
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi. 20mg-osat szedek, megnéztem mégegyszer a betegtájékoztatót az internetes alapján, az enyémben egy szó sincs erről... o_O Pedig ennek kell lennie...
2009. jún. 25. 21:14
3/3 anonim válasza:
Én is szedem.
20mgost és benne van hogy nem lehet alkoholt fogyasztani mellette.Legalábbis kerülni kell,és mértékkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!