Hogyan készíthetném fel lelkileg a négyéves kisfiamat az orrmandula műtétre?
Biztos hogy muszáj az?
Az én szüleimnek is azt mondták az orvosok hogy meg kell műteni a mandulámat szerencsére nem mentek bele és még mindig itt vagyok,élek és virulok 23 évesen...
Nem véletlenül van az ott,hallottam már olyanokat hogy mandula műtét után beteges lett a gyerek stb meg ugye halálesetek is történtek pedig az egyszerű műtétnek számít(vagy tévedek?)
Úgyhogy szerintem ne műtesd meg
Éjszaka beszorult, egy álommanó az orrába, és ki kell menteni, mert másképp meg fog halni, de a dokibácsi meg tudja menteni, és visszamehet a barátaihoz!
Az álommanók hozzák az álmokat, és az orron át teszik bele a szemünkbe éjszaka.
nekem kb ez lenne a sztorim egy négyévesnek.
Mindenképpen műttesd meg. Az unokámat azért kellett megműteni,mert már nem hallott rendesen,csak azt,ha kiabáltak vele. A műtét óta tökéletes újra a hallása. Ok nélkül nem javasolják az orvosok a műtétet.
Nem kell ennyire előre beszélni róla.Elég csak a műtét előtti napon mondani,hogy nem fog fájni,és utána jobban lesz..
Kedves előző.
Minél fiatalabb a beteg,annál jobban átvészeli a mandulaműtéteket.Ha a kérdező kisfia állandóan taknyos,állandóan fáj a füle akkor bizony ki kell venni a mandulát.Nekem is kivették amikor 3 éves voltam.(bár nekem azóta háromszor vették ki,mert mindig visszanőtt)
Tapasztalatból mondom,hogy felnőttként sokkal nehezebben viseltem,és lábadoztam ki belőle,mint gyerekként.
Tavaly vették ki a 6 éves unokaöcsém orrmanduláját.Mi elmeséltük neki,hogy mi fog vele történni.Persze olyan meseszerűen,játékosan,hozzátéve,hogy csakis a legbátrabb kisfickók láthatják a műtőt ahová még én sem meg apa sem juthat be.Majd elmondtuk,hogy mindezért egy hatalmas jutalom jár.Mivel tudtuk hogy szeretne egy szirénázó tűzoltó autót,azt mondtuk,hogy aki kijön a műtőből az kap egy nagy tűzoltó kocsit.A végén már teljesen lelkes volt.
Természetesen megvettük a kocsit,és megkértük a dokit,hogy ha lehet,akkor adja át neki,amikor felébred.
A műtét eszébe sem jutott,annyira lelkes volt,hogy a doktorbácsi mit adott neki..
Kedves kérdező.A gyerekeknek fogalmuk sincs mi az a mandula műtét.Hiába mondod el neki a tényeket,hogy miért kell kivenni.Az ismeretlentől csak félni kezd.Ezért kell játékosan hozzáállni a dolgokhoz.mesélsz egy kicsit az orrmanduláról,de tegyél bele egy örömérzést.(játék vagy valami program Pl: vidámpark,vagy egy strand stb.
De nem kell aggódni,hamar túl teszi magát rajta.
Jobbulást a fiadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!