Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek mikor hívjak mentőt?

Szerintetek mikor hívjak mentőt?

Figyelt kérdés
hétfő este rosszul lettem. 170/110 volt a vérnyomásom, iszonyatos fejgörcsöm volt, nyilallott a szívembe, remegtem. de nem mertem mentőt hívni, mert előző nap ugyanilyen tünetekkel vitték be egyik ismerősömet, és őt hazazavarták a kórházból, mondván hogy semmi baja nincs. én nem akartam magam még ezzel is hergelni. gondoltam megvárom a reggelt, és felmegyek a háziorvoshoz. ő írt vérnyomáscsökkentőt, és szívritmus szabályozót. valamint elküldött teljes kivizsgálásra. de mégis mi az a vérnyomás érték amikor már gondolkozás nélkül kihívhatom a mentőt és milyen tüneteknél?
2012. máj. 9. 19:26
 1/1 anonim ***** válasza:

Erre a vérnyomásértékre és a fejfájásra nyugodtan kihívhatod, aztán ha úgy van, akkor ellátás után helyszínen maradsz és kapsz egy papírt amivel elmész utána a háziorvoshoz, akinek elvileg utána tudnia kell mi a helyes betegút. Vagy bevisznek a kórházba, kivizsgálnak, majd hazaküldenek, ami után szintén a háziorvos feladata a helyes betegút kijelölése.

És van a 3. verzió, hogy benntartanak a kh-ban beállítani a gyógyszereidet.

Egyébként meg minden beteg más, ha te vagy rosszul, ne azt nézd, hogy az ismerősödnek milyen panaszai voltak, mert sokminden állhat pluszban a háttérben. Magaddal foglalkozz.

Egy mentő(s)

2012. máj. 9. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!