Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért vagyok ilyen stresszes?...

Miért vagyok ilyen stresszes? Vagy "idegbeteg"?

Figyelt kérdés

Nem tudom mit kellene tennem,hogy ha nem is teljesen de kicsit normálisabban tudjak élni.

Állandó stresszben vagyok,nem tudok nevetni sem nagyon, ha mégis sikerül utána bűntudatom van, félek hogy valami rossz történik,mert nevetni mertem..így lassan teljesen el maradt,nem is emlékszem mikor nevettem utoljára.

Állandóan ellenőrzőm magam, a gyerekeim.Félek hogy valami bajunk van.Biztos más is aggódik, de szerintem ez már túlzás.

A doki biztos kiröhögne..

Lehet ez attól,hogy állandóan egyedül vagyok a gyerekekkel?Nincs felnőtt társaságom.

Van valaki hasonló helyzetben?Mit kellene másként csinálnom?Mert ez már nagyon kikészít.

2009. jún. 25. 07:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

1. A doki nem röhögne ki.

2. Ha nincs társsaságod, akivel megoszd a napi örömödet, bánatodat, teljesen érthető, hogy ideges vagy. Benned marad egy csomó feszültség, érzelem, amit nem tudsz magadból kiadni.

3. A gyerekek és a magad érdekében meg kell találnod azt az örömforrást, amiből táplálkozhatsz. El kell járni társaságba, barátkozni kell, különben bekattansz. A pszichológust azért nem tudom javasolni, mert nekem nem segített, sőt, még jobban összezavart.

Ha nem tudsz eljárni sehová, levelezz valakivel, aki megérti a gondjaidat, és te is az övét.

4. Igen, voltam (vagyok??) hasonló helyzetben, sajnos, gyógyszer lett a vége. Ne várd meg, míg idáig fajul a dolog!

2009. jún. 25. 08:26
 2/9 anonim ***** válasza:
83%

Próbálj pszichológushoz fordulni. Nekem a leírtak alapján kényszerbetegnek tűnsz, de nem vagyok pszichológus, bár valamennyit tanultam a főiskolán. Én is hajlamos vagyok rá, pl még fiatalkoromban egy nyáron minden lefekvés előtt -nem viccelek- vagy 10-szer! ellenőriztem, hogy bezártam-e az ajót. Nagyon durva volt. Volt olyan is kiskoromban, hogy a járdán mindig csak a vonalra léptem, mert akkor csak jó történik. Pedig normális, szerető családban nőttem fel... Van, aki kényszeresen takarít, van aki mindig piszkosnak érzi a kezét. Véleményem szerint elég sok ember szenved ettől a betegségtől, max. nem ismeri fel. Jut eszembe: A tv2-n megy a Monk a flúgos nyomozó. Na, ő fullextrás kényszerbeteg. Ő az állatorvosi ló. De szerintem ez a stádium azért ritka.

Egyébként járj el felnőtt társaságba, mert igen, az egyedüllét miatt is lehet ez. És szerintem tényleg próbáld ki a pszichológust. Ettől még nem leszel bolond, hülye. Akkor leszel az, ha nem próbálsz meg segíteni magadon. Tudod, a családodnak szüksége van Rád.

2009. jún. 25. 08:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy túl magas az elvárásod magaddal szemben. Merj szakembertől segítséget kérni. járj közösségbe. Egyenlöre nem kell beszélgetni senkível. Elég a szemlélődés. Egyébként attól hogy egyedül vagy a gyerekekkel attól is lehet a dolog, mivel a gyerek vissza tudja húzni az embert. Hány évesek egyáltalán? Férjed van? Nagyszülők? Elsősorban úgy tudod sresszmentesé tenni magad, hogy keményen elhatárolódsz minden köveleménytől, kialakítod a saját elképzelésedet. Akkor is ha más ezzel nem ért egyet vagy furabogárnak tart emiatt. Ha kellőképpen lehiggadtál akkor tudsz mások felé fordulni.

Szakembert nyugodtan igénybe vehetsz. Bár az első válaszoló rosszat tapasztalt, én jót. Sőt nagyon jót, de ehez nyitottnak kell lenni. Nekem nagyon sokat kellett a gondolkodásmódomon változtatni, azért hogy segítsenek rajtam. Sokszor lehet tőlük olyat is hallani ami keményen mellbevág, de annak épp a sokoló hatása a lényeg. De ha merev a gondolkodásod, akkor a világ legjobb szakembere sem tud segíteni rajtad.

És ha a családod megértő emberekből áll akkor tőlük is kérhetsz segítséget.

2009. jún. 25. 08:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
8:41-es vagyok. Most olvastam el részletesen az első hozzászólást. Ő tapasztalatból nem ajánlja a pszichológust, viszont én is tapasztalatból mondom, hogy próbáld ki. Nekem egyszer egy nagyon tündéri nő volt az osztályvezetőm, pszichológus. Minden reggel, munkakezdés előtt vagy fél órát beszélgettünk (akkor szerveztem az esküvőmet, és anyósomat igen nehezen tudtam kezelni, kivoltam tőle rendesen), és iszonyat sokat segített. Nem ő mondta meg, hogy mit kell tennem (ezt soha nem is fogja egy pszichológus sem), hanem a beszélgetésekkel vezetett rá dolgokra. Visszasírom azokat az időket...:)
2009. jún. 25. 08:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Az egyedüllét, az elhanyagoltság érzése miatt vagy állandó stresszben. Én is így voltam. Ezen úgy tudsz változtatni, hogy beszélsz a pároddal, mondd el neki, hogy nagyon egyedül érzed magad.Ha megértő, akkor melléd áll és több időt fordít rád. Ha nem, akkor alapból baj van vele, de ezt neked kell megoldanod! A másik megoldás az, ha gyakran mentek a gyerekekkel a játszótérre, ahol megismerkedhetsz más anyukákkal, még barátság is kialakulhat köztetek! Ha ez sem segít, menj el dokihoz, nem fog kinevetni, ne félj!

Az én esetemben a beszélgetés nem vált be, azt mondta, az a dolgom, hogy a gyerekekkel legyek, csakhogy ez nem egészen így működik! Attól, hogy valaki anya, nem jelenti azt, hogy nem lehet magánélete, gondolok itt arra, hogy elmenni egyedül a barátnőkkel legalább heti egyszer!!!! A gyereknek sem jó, ha az anyjukat folyton szomorúnak látják!

Remélem te nem jársz úgy,mint én!!Szorongásoldót kell szednem!

2009. jún. 25. 08:48
 6/9 anonim ***** válasza:
8:48-nak: és az a doki, aki ezt így kijelentette, hogy mi a dolgod, pszichológus volt? Hát nem minősíteném a szakmaiságát, ha az volt...
2009. jún. 25. 09:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi,hogy írtatok.Keresek egy dokit,remélem ad majd valamit.
2009. jún. 25. 10:00
 8/9 anonim ***** válasza:

90.03-nak!

Nem a doki mondta,hanem a férjem! Azaz a volt férjem, mert azóta elváltam tőle.

2009. jún. 26. 06:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem nem nem! Én a harmadik válaszóló vagyok. Ne azt várd, hogy adjon valamit. Nyugtató nem old meg semmit. Én is kaptam, de nem szedtem mert féltem hogy kábult leszek tőle. Aztán néha egy felet bedobtam de csak akkor amikor már rángógörcs volt az idegeimen. Ilyenkor higgadtabb vagy és röhögni tudsz a problémádon, de nem oldod meg. Olyan ez mint egy kábszer. PIsazok hamar abbahagytam a szedését. Nekem nem vált be. Gyógyszer általában azoknak írnak fel, akik nem erőltetik meg magukat azért , hogy változtassanak. Soha nem is fogják megoldani a problémájukat.
2009. jún. 26. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!