Egy ideje megváltozott a wc-si szokásom.. sokszor megyek egy nap és kevés jön egyszerre.. zavaró mert már a kollegáknak is feltűnt hogy miért járok ennyit mosdóba.. napi6-10 alkalom is lehet. miért lehet? Ezzel a problémával gasztroenterológiára kell menni? tudtok ajánlani orvost?
keresd fel házi orvosod, ő majd tovább küld a megfelelő kivizsgálásra...
2012. máj. 6. 07:22
2/9 anonim válasza:
Az étkezési szokásaidon kellene változtatni.Először is, böjtölj. 24 órán át semmit ne egyél, csak bubi mentes ásványvizet igyál. 15-30 percenként azért megihatsz 2 ek. almalevet is.Egyél ezután főtt rizst, banánt sárgarépát, kemény tojást, pirítóst, főtt krumplit. Tejet, és kakaót egyáltalán ne igyál. Az erősen cukrozott ételek is fokozhatják a hasmenést. Az élőflórás joghurt segít helyreállítani a vastagbél természetes baktériumflóráját.
2012. máj. 6. 07:24
3/9 anonim válasza:
Persze ez nem a gyakran vizelésre, hanem a gyakran kakilásra ötlet.
2012. máj. 6. 07:25
4/9 anonim válasza:
nah igen, mert azt se irtad hogy mit jelent a gaykori wc-zés...
2012. máj. 6. 07:27
5/9 A kérdező kommentje:
sziasztok
írtam hogy mit jelent a gyakori napi legalább 4-5 de sokszor több is. és változott a széklet anyaga is mármint lágyabb lett higabb vagy hogy mondják ezt normálisan:S de semmi vérzés vagy ehhez hasonló nincs. már fogytam tavaly 9 kg-t most az 192cm magasságomhoz vagyok 89 kg, annyira az szerintem nem vészes (de van egy pocakom azt aláírom)
2012. máj. 6. 08:01
6/9 A kérdező kommentje:
Már vettem probiotikumokat is hogy helyreálljon a bélflóra de tartós hatást nem értem el:S szedtem széntablettát is hogy hátha valami fertőzés de azzal csak annyit értem el hogy később jelentkezett a probléma.. az a baj hogy nem egyszerre jön ki a teljes adag hanem részletekbe és nem tudom mitől lehet:S
2012. máj. 6. 08:02
7/9 anonim válasza:
Jó lehet a böjt amit egy korábbi válaszadó írt, de utána próbálkozz meg azzal hogy egyes élelmiszer típusokat kiiktatsz az életedből 2-2 napra.
Pl.: 2 napig ne fogyassz semmilyen tejterméket.
Ha változik az helyzet, valószínű tejcukor érzékeny vagy.
Ha nem változik, akkor 2 napra hagyd el a glutént. Mindent ami lisztes.
Ha továbbra is folytatódik akkor tényleg gasztroenterológus kell. A Szent Imrében nagyon jók vannak!
2012. máj. 6. 12:49
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsónak a részletes választ, meg mindenkinek a segítséget. ha megkérlek titeket tudnátok még segíteni a böjtöt illetően hogy pontosan hogy is kell ezt csinálni? ilyen gondom még enm volt. a háziorvosom adhat a szent imrébe is beutalót gasztroenterológiára? Kb mikorra adhatnak időpontot? ismerős mesélte hogy ő két hónappal későbbre csak kapott:S
2012. máj. 6. 13:52
9/9 anonim válasza:
Ha ráiratod a háziorvossal a beutalora h surgos akkor akar mar 2-3 napon belul tudnak adni idopontot.
A tejtermeket keruld egy db-ig sztem
Lehet amugy h helikobakter okozza!! Sztem vigyel a haziorvosnak szekletmintat
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!