Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagyon leégtem. Mit tegyek?

Nagyon leégtem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem fehér böröm van, nem is kreol, valahol a kettö között. A mellem fölött, a hátam, és a vállam nagyon fáj. A vállam már hólyagos is. Ilyen vízhólyagok vannak rajta. Ez elmúlik idövel vagy ki kell öket szúrkodni? Mert ha hozzáérek már ordítok. Most vettem panthenol t, meg fenistil gélt, azzal kenem. Mikorra fog elmúlni a fájdalom, és a hólyagokkal mi legyen? Köszönöm a válaszokat! 20/L

2012. máj. 2. 17:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Elmúlik, nyugi. Fájdalom kb 2 nap múlva elmúlik, a hólyagoknak viszont idő kell (4-7 nap) amíg felszívódnak, de nem nagyon fognak fájni már a 4. nap környékén sem. Fenistillel kenjed, vizes borogatás is mehet rá nyugodtan, a hólyagok nem fognak mégjobban megtelni tőle, ez csak tévhit.
2012. máj. 2. 17:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, és a hólyagokat nem kell kiszúrkodni? Elmúlnak maguktól?
2012. máj. 2. 22:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Igen, felszívódnak maguktól, de jól sterilizált tűvel akár ki is szúrhatod őket, ha zavarnak, de maguktól is tökéletesen eltűnnek (de a bőrt ne szedd le róluk, mert fájni fog ).

A megfelelő sterilizálás azt jelenti, hogy egy gombostűt fogsz, égeted addig amíg be nem kormosodik, majd letörlöd (megvárod amíg kihűlik) jódozott/betadine-os/arcszeszes vattával vagy egyéb papírszármazékkal, és aztán bököd ki. Minden bökés után (akár sikerült kiszúrni, akár nem) fertőtlenítsd megint a 3 folyadék egyikével (égetni ezúttal nem kell :D)

Sok sikert, szorítsd össze a fogad mert nem lesz kellemes

2012. máj. 3. 19:07
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nem szúrkodtam már kezdenek elmúlni, bár még mindig nagyon fáj, de egy fokkal már jobb.

És nem lesznek ott szeplők ahol ennyire megégtem?

2012. máj. 3. 22:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem igazán kéne hogy legyen, de esélyes hogy lesz pár. Körübelül 30% az esélye annak hogy keletkeznek. Kb még 2 napig fájni fog érintésre, utána csak nyomásra kellene hogy fájjon.
2012. máj. 5. 21:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, már nem fáj, csak nagyon hámlik. Remélem utánna nem lesz foltos a böröm...
2012. máj. 6. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!