Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Roaccutan szedése után mennyi...

Roaccutan szedése után mennyi idő amíg lehet alkoholt fogyasztani?

Figyelt kérdés
Úgy értem hány napnak kell eltelnie kb. mire lehet megint rendes ütemben alkoholt fogyasztani? 620mg-ot szedek egy hónapban (20mg naponta).
2012. máj. 2. 17:21
 1/2 anonim ***** válasza:

A Roaccutan gyakran emeli a vérzsírok, mint a triglicerid, vagy koleszterin szintjét. Az orvos vérvizsgálatot végeztet, hogy ellenőrizze a vérzsír szintjét a Roaccutan kezelés megkezdése előtt, a kezelés alatt és a kezelés befejezése után. A legjobb, ha nem fogyaszt alkoholt vagy legalábbis csökkenti az alkohol mennyiségét a kezelés alatt. Beszélje meg orvosával, ha tud arról, hogy magas a koleszterin-, vérzsír szintje, ha cukorbetegségben szenved, túlsúlyos, vagy alkoholbeteg. Előfordulhat, hogy gyakrabban kell vérvizsgálatot végeztetnie. Ha a magas vérzsír szintek tartósan fennállnak, az orvos csökkentheti a gyógyszer adagját, de meg is szakíthatja a Roaccutan kezelést.

- A Roaccutan emelheti bizonyos májenzimek szintjét. Az orvos rendszeresen vérvizsgálatot végeztet, hogy ellenőrizze a májenzimek szintjét a Roaccutan kezelés megkezdése előtt a kezelés alatt és a kezelés befejezése után. Ha a magasabb májenzim szintek tartósan fennállnak, az orvos csökkentheti a gyógyszer adagját, de meg is szakíthatja a Roaccutan kezelést.

- A Roaccutan emelheti a vércukorszintet. Ritka esetben cukorbetegséget válthat ki. Az orvos gyakrabban ellenőrizheti az Ön vércukorszintjét a kezelés alatt különösen, ha cukorbeteg, túlsúlyos, vagy alkoholbeteg.

Ha mindenképp be akarsz rúgni, akkor max hagyd ki az esti kapszulád..

2012. máj. 4. 23:47
 2/2 Patkós válasza:
én is ezt a gyógyszert szedem és nem ajánlom hogy alkoholt igyál én szombaton megittam 6feles pálinkát és rá pár óra múlva olyan fejfájásom és szédülésem lett hogy nem sok hiányzott hogy mentőt hívjanak nekem szóval nem tanácsolom :/ sajnos nekem is ki kell bírni pedig minden héten bulizok
2012. nov. 19. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!