Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nyerhet-e kártérítési pert,...

Nyerhet-e kártérítési pert, orvosi műhiba esetén?

Figyelt kérdés
Párom apukáját fél évvel ezelőtt - a bal karján lévő tenyérnyi lipómával - műtötték. Sajnos a műtét közben megsértettek egy ideget, melynek következtében csuklója lebénult. Fizikoterápiás kezelést írtak ki, de hatástalansága miatt újabb műtétet végeztek el, lábából kimetszett ideget ültettek át. Keze, csuklója továbbra is béna. Milyen eséllyel indulhat neki egy műhibapernek? Milyen hosszadalmas lehet egy ilyen per? És milyen kártérítésre számíthat? Mi van akkor, ha a per megkezdése után, egy újabb műtét elvégzése esetén a csuklója működni kezd? Várom a hasznos tanácsokat, hozzászólásokat.

2012. ápr. 25. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:
80%

Elöször is tudni kellene, hogy mi volt abban a papirban, amit mütét elött aláirt, amikor beleegyezett. Ugyanis ha abban meg volt emlitve (amit nagyon valószinünek tartok), hogy elöfordulhat idegsérülés, akkor semmi esélye.

De mindenképpen azt kellene bizonyitani, hogy az orvos nem hozzáértése okozta a bajt, ugyanis a legtöbb esetben ilyen nagy daganat eltávolitásánál nagy a valószinüsége, hogy más szövetek is sérülnek.

Per inditásához mindenképpen kell olyan orvosi igazolás, ami szerint az orvos hibája, és nem ilyen esetben elöforduló mütéti kockázat.

2012. ápr. 25. 15:31
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nagyon hasznosnak találom a három részre osztott választ!!!! Mindenképpen utána járok, bár van egy olyan érzésem, a műtét előtt aláírt papírban valami ilyesmi lesz. Egy ügyvéddel már beszélt apu, de én is szívesen beszélnék vele, mert olyan hihetetlen összegről esett szó, hogy még az állam is leesett. (45-50 millió) (csak szerintem képtelenség, vagy mások szerint is új ügyvéd után kellene nézni?) Én ugyanis próbálom figyelembe venni azokat a pereket, melyekről innen-onnan hallani lehet, és ennél sokkal komolyabb "problémák" esetében is jóval kevesebb összeget sikerült kicsikarni.
2012. ápr. 25. 15:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindenképpen kérdezzetek meg másik ügyvédet is, ugyanis az ügyvédnek fizetendö összeg meg a perköltség is a perben igényelt érték (valahány - nem tudom pontosan) százaléka. tehát ilyen esetben az ügyvédnek is sokat kellene fizetni, és aki elveszti a pert, annak kell a perköltséget is fizetnie. Ha kifogtok egy pénzéhes és kellöen gátlástalan ügyvédet, akkor elhúzza a pert hosszú évekig, a perköltség és az ö dija ezzel arányosan nö, és a végén a legrosszabb esetben se nem nyeritek meg a pert, de még rengeteg adóságotok is lesz.

Ha több valakinél utána érdeklödtök, akkor valószinütlen, hogy mindegyik át akarna benneteket verni.

De elsö, hogy az aláirt papirt nézzétek meg, ha abban szó volt ilyenröl, akkor kizárt, hogy bármi esély is legyen arra, hogy nyerjetek.

2012. ápr. 25. 16:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon otthon vagy ebben a témában! Véletlenül nem ügyvéd vagy? :-)
2012. ápr. 26. 11:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem, nem vagyok ügyvéd, de hasonló témával elég sokat foglalkoztam egy ideig.
2012. ápr. 26. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!