Mitől véres a fenekem?
Figyelt kérdés
Már 2x előfordult,hogy nagy wc után,mikor töröltem ki a fenekemet véres volt a wc papír. A széklet nem volt véres csak a papír. Mitől lehet ez? Menjek orvoshoz?2009. jún. 20. 20:49
1/12 anonim válasza:
Igen. Valószinűleg aranyér, de más is lehet. Urológus aki segít. Akkor is, ha hölgy vagy.
2/12 A kérdező kommentje:
De fájni nem fáj. Az aranyér meg fájdalommal jár,nem? /lány vagyok/
2009. jún. 20. 20:58
3/12 anonim válasza:
Nem minden esetben jár az aranyér fájdalommal. Sztem is aranyér egyébként, és én a helyedben nem húznám-halasztanám a dolgot, hanem egyből elmennék orvoshoz.
4/12 anonim válasza:
Inkább azért imádkozz, hogy aranyér legyen! A véres székletürítés (nem kell, hogy a széklet véres legyen) sokkal komolyabb dolgoknak is lehet előjele!
5/12 anonim válasza:
Nekem is így kezdődött az aranyerem.S egyáltalán nem fájt,csak vérzett,egy idő után egyre jobban.Nálunk az SZTK-ban van kimondottan ilyen szakrendelés,proctologus foglalkozik a betegekkel.Valószínűleg valamilyen kúpot fogsz kapni.A vizsgálat kicsit kellemetlen.
6/12 anonim válasza:
Nekem is ez volt/van, nem voltam orvosnál vele. Magától elmúlt jó pár éve, most szültem 4 hónapja megint ez van de megint nem fogok ezért orvoshoz menni. Szerintem várj még nem kell szaladni de ha rosszabbodik vagy nem múlik 1-2 hónapon belül, talán érdemes megnézetni.
7/12 anonim válasza:
Ha nem a székleted véres hanem a papír kizárnám, hogy komolyabb gond van.
Az is lehet, hogy a székleted belül megsértett egy-két hajszáleret.
Nekem is volt már ilyen, és nem volt aranyerem.
8/12 anonim válasza:
A legbölcsebb az lenne, ha orvoshoz fordulnál. De ha még nem akarsz elmenni a dokihoz, legalább annyit tegyél meg magadért, hogy a patikában vegyél aranyér elleni kenőcsöt és székelés után mosd meg alaposan szappannal és meleg vízzel a fenekedet. töröld meg alaposan és kend be a krémmel a használati utasítás szerint. És ha ügyes vagy, be tudod kenni székelés előtt is és akkor nem fog újra vérezni. De amit írtam, csak átmeneti, néhány hetes áthidaló megoldás. A legkevesebbet akkor ártasz magadnak, ha orvosnak mutatod meg.
9/12 anonim válasza:
amikor ez történt, akkor a székleted milyen állapotú volt? (normál, kemény?)
10/12 A kérdező kommentje:
Keményebb volt akkor. De nem volt szorulásom.
2009. jún. 21. 16:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!