Sokat ülök a széken, ez gerincferdülést okoz?
Figyelt kérdés
Szerintetek igen? Mert félek, hogy görnyedt hátú leszek emiatt. :(2009. jún. 20. 10:51
1/3 anonim válasza:
Ha helyes testartással ülsz akkor nem, ha ez fárasztó akkro mozogj többett
2/3 anonim válasza:
Helyes testtartás, az nagyon fontos. MCkensee párna,nekem sokat segít. És közben föl kell állni és mozogni.
3/3 anonim válasza:
Gerincferdülésnek a gerinc oldal irányú kitérését nevezzük. Ha úgy ülsz, mint az amerikai filmekben a laza feka csávók, akkor okozhat az ülés gerincferülés. Egyéb esetben a helytelen ülés inkább görbe hátat eredményez.
A helyes testtartást nekem az Alexander technika segíti, ja, és a tanárom (Anita). így addig ülök, ameddig akarok, vagy muszály, és nincs vele semmi problémám, pedig régen görnyedt voltam. ...és nem fáj, és nem nehéz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!