Véletlenül megszúrtam magam egy injekciós tűvel, mennyi az esélye, hogy így valamilyen fertőzést kapjak?
Szóval a kukák mellett volt a földön egy zsák, felemeltem, hogy beletegyem a kukába, de sajnos túl gyorsan, túl figyelmetlenül történt a mozdulat és egy idiótán belehelyezett orvosi tű a gatyán keresztül megszúrta a lábamat, sajnos vérzett is :( ....
A tűben volt valamilyen sötétbarnás anyag is (legalábbis a maradéka, tehát használt tű volt..)
Mennyi az esélye, hogy így valamilyen betegséget kapjak el? Mondjuk AIDS?
Nem, sajnos ez most nem vicc :)
Ügyeletre azt mondták értelmetlen menni, mert itt ezen a csóró helyen nincs Tetanuszra pénz, tehát Tetanuszt nem adnak. Holnap reggel fogok kapni viszont Tetanuszt, aztán különféle szűrővizsgálatokra kell menjek...
Anyámék szerint nem nagy dolog, de ennyit kiharcoltam :D Szerintem sem játék.
Tűt természetesen elraktam, rohadjon le az arca annak aki így rakja a szemétbe :(.
Orvos mondta nekem, hogy várjak holnap reggelig, a Tetanusz szempontjából elvileg mindegy, hogy most vagy akkor kapom meg. Nem is vérfertőzéstől, vagy Hepatitistól félek (mert az ellen kaptam is oltást anno), hanem pl AIDS-től... Nem tudom mennyi az esélye, hogy így megfertőződjek (pl milyen tű volt? Drogosé? Vagy csak egy sima betegé?)
Meg ugye kukában volt azért, szal a tű hegyén lehettek valamilyen cuccok, de ezektől félek tényleg a legkevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!