Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Véletlenül megszúrtam magam...

Véletlenül megszúrtam magam egy injekciós tűvel, mennyi az esélye, hogy így valamilyen fertőzést kapjak?

Figyelt kérdés

Szóval a kukák mellett volt a földön egy zsák, felemeltem, hogy beletegyem a kukába, de sajnos túl gyorsan, túl figyelmetlenül történt a mozdulat és egy idiótán belehelyezett orvosi tű a gatyán keresztül megszúrta a lábamat, sajnos vérzett is :( ....

A tűben volt valamilyen sötétbarnás anyag is (legalábbis a maradéka, tehát használt tű volt..)

Mennyi az esélye, hogy így valamilyen betegséget kapjak el? Mondjuk AIDS?

2012. ápr. 8. 20:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha ez nem brahi, és szívatás, akkor AZONNAL tűnés az ügyeletre! Olyan gyorsan, hogy a lábad a földet se érje. És ezt nagyon komolyan mondom.
2012. ápr. 8. 21:16
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem, sajnos ez most nem vicc :)

Ügyeletre azt mondták értelmetlen menni, mert itt ezen a csóró helyen nincs Tetanuszra pénz, tehát Tetanuszt nem adnak. Holnap reggel fogok kapni viszont Tetanuszt, aztán különféle szűrővizsgálatokra kell menjek...

Anyámék szerint nem nagy dolog, de ennyit kiharcoltam :D Szerintem sem játék.

2012. ápr. 8. 21:18
 3/6 anonim ***** válasza:
A tűt igen jó volna, ha elcsomagolnád és vinnéd magaddal az ügyeletre. Anyádra ne hallgass, azonnal menj el az ügyeletre. Akár taxival is. (A tűben levő folyadékot ki tudják elemezni.)
2012. ápr. 8. 21:20
 4/6 A kérdező kommentje:

Tűt természetesen elraktam, rohadjon le az arca annak aki így rakja a szemétbe :(.

Orvos mondta nekem, hogy várjak holnap reggelig, a Tetanusz szempontjából elvileg mindegy, hogy most vagy akkor kapom meg. Nem is vérfertőzéstől, vagy Hepatitistól félek (mert az ellen kaptam is oltást anno), hanem pl AIDS-től... Nem tudom mennyi az esélye, hogy így megfertőződjek (pl milyen tű volt? Drogosé? Vagy csak egy sima betegé?)

Meg ugye kukában volt azért, szal a tű hegyén lehettek valamilyen cuccok, de ezektől félek tényleg a legkevésbé.

2012. ápr. 8. 21:27
 5/6 A kérdező kommentje:
vérfertőzés = vérmérgezés, na :)
2012. ápr. 8. 21:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Mi lett vègül?
okt. 5. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!