Forró olajjal leégettem lábam.1 órányi hideg zuhany után még mindig ég. Piros. Mit tegyek?
kedves utolsó, egy égési sérülés nem játék. tudtat hogy elsöfoku teljes kéz leégésénél (ami még nem is olyan nagy dolog), halálos már?
bizony azért kérdezgetem a gyermeket itt mekkora is az a felület, mert ha több tenyérnyi akkor nem játék ez, igen is rögtön orvosnak kell látni, és ha nincs ki bevigye akkor mentö.
SOHA de SOHA ne mond azt valakinek hogy mentöre máshol nagyobb szükség van mert ebbe szoktak bele halni az emberek. sokan rohangálnak ügyeletre, meg várnak otthon a jóistenre pedig a mentö életet ment.
Ja és ezt nem rég a mentösök az elsösegély tanfolyamon mondták, amit gyermek gondozás miatt kellett elvégezni. Ök sem értik miért ez a beidegzödés hogy nem kell mentö, mikor ök azért vannak hogy mentsenek, és inkább kimennek egy fals hívásra mint valahol késö legyen.
szóval kedves kérdezö, ha több tenyérnyi az égésed ne vaccilálj hívj mentöt, mert gondolom az életed neked sem mindegy.
Kedves utolsó!!!
1. NEKEM VOLT UGYAN ÍGY CSAK 1 LITER FORRÓ OLAJJAL A KÉT KEZEM KÖNYÉKIG ÉS A MELLEM ÉGET MEG!!!KIHÍVTAM A MENTŐKET ÉS AZT MONDTÁK NEM SZABADOTT VOLNA HIDEG VÍZ RÁ!INKÁBB TEJFÖLT JAVASOLJA MÉG NEM ÉRKEZNEK KI!!!!UGYANIS A HIDEG VÍZTŐL TELJESEN FELHÓLYAGZIK!!!
2. EZ NEM EGY FÓRUM SZERINTEM,HOGY VITATKOZZUNK!
3. HALLOD NEM AKAR MENTŐT HÍVNI A BETEG!!!
nem a 64% nak írtam utolsót, hanem aki a mentö ellen ír.
a tejföl tényleg jó, és ahogy írtam testhömérséklettöl csak kicsit hidegebb víz maximum.
de ha több tenyérnyi felület akkor mentö, vagy ha van aki már elvigye akkor ügyelet.
szia!
Tudom, hogy mindenki jót akar neked, de az égési sérülésnél a legfontosabb, hogy hűteni kell, és védeni a fertőzéstől.
Azt nagyon jól tetted, hogy hideg vizet engedtél rá!
Viszont ne kenj rá semmit, főleg nem tejfölt! Van már egészségügyi végzettségem, de most vizsgáztam elsősegélyből is, és tanultuk az égéseket. Pont ezt emelte ki az oktató, hogy semmilyen tejterméket nem szabad rákenni!!
Ha úgy érzed, hogy még mindig nagyon ég, akkor folyathatsz rá vizet még. Amikor nekem 1 tenyérnyi felületen megégett a lábam motorkipufogótól, nekem Irix spray-t írtak. Nagyon jól rendbe jött, ma már nem is látszik. Biztos kapsz rá valamilyen kenőcsöt, de csak azt kend rá!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!