Meg lehet érezni a halált?
Konkrét esetről beszélek!!
Ha valaki szerdán közli hogy nem nem bírja tovább és megakar halni, de nagyobb betegsége nincs, csak a lábával van baj, viszont szombat reggelre hány és aztán meghal!Lehetséges hogy megérezte a halált??Gyógyszert csak a lábára szedett!
Hát,én erre mondok megdöbbentőbbet:
3 éves voltam,1985-öt mutatott ekkor a naptár.(A dolgot a szüleim elbeszéléséből tudom,de ők ilyenbe -kérdem én?- miért hazudnának nekem?Én magam csak nagyon halványan,rémlés,derengés szintjén emlékszem az esetre.)
A mamám és a papám erőszakos halált haltak.Mama éjjel megölte a papát majd néhány perc különbséggel ő maga is véget vetett az életének.Ez hajnali 2 és három között történt.
2:38-kor(anyutól tudom a pontos órát). Felkeltem az ágyamból,és így szóltam: Meghalt a mama. Anyuék ledöbbentek, majd sírógörcsben törtem ki(nagyon szerettem a mamát- ő apu édesanyja volt, a mama viszont szívből gyűlölte anyámat.Ezt a paradox helyzetet én akkoriban nem fogtam fel.Csak anyutól tudom.
Másnap anyuék hívták őket vezetékesen,nem vették fel.Persze akkorra halottak voltak mind a ketten.Úgy kellett rájuk törni az ajtót.
Na erre varrjál gombot.
Meg lehet érezni a közelgő halálunkat, de az emberek ebben sem egyformák. Külön kell vizsgálni az öngyilkosokat, ezen belül is azokat akik gondosan előkészülnek: visszaviszik a könyvtári könyveket, végrendeletet, búcsúlevelet írnak stb.
Az idős emberek egy része ugyanilyen tudatos, percre pontosan nem tudja ugyan, de ugyanúgy előkészül, van aki a sírhelyét is megváltja, összeírja a temetésre meghívandókat stb.
És vannak akiknél egyfajta "önbeteljesítő jóslatként" működik: pl. ilyen idős korában halt meg az apja vagy az anyja, és amikor betölti (eléri) azt a kort, ő is meghal.
Más halálát is meg lehet érezni, mint az előttem szóló írta, ennek ezotériába hajló magyarázata lehet.
(Az emberek többsége azonban korántsem tudatos, őket akkor is váratlanul éri, ha egyébként objektív okokból már látni lehetett volna előre.)
A nagymamám egyszerű tüdőgyulladással került kórházba. Azt mondta, hogy érzi, hogy meg fog halni. Mindenki kinevette miatta. Megcsinálta a végrendeletét és 2 hónap múlva meghalt tüdőrákban.
Apám kórházban volt, azt mondták az orvosok, hogy nagyon rosszul van, menjünk be hozzá. Miután odaértünk, kb 3 perc múlva meghalt. Lehet, hogy butaságnak hangzik, de szerintem megvárt minket.
A nagymamámtól kaptam kislányként egy gyűrűt, még nagy volt az ujjamra, ezért nem igazán vettem fel. Egyszer anyám takarítás közben elővette és kérdezte miért nem veszem fel. Én azt mondtam rá: "ha felveszem meghal a mama" (ekkor 17 voltam, nem tudom miért mondtam ezt...igaz beteg volt szegény, kapott egy agyvérzést és már 2 éve élt félig lebénultan, hol tudatánál volt, hol nem). Rá 2 hétre meghalt :(
Az egyik kedvencem halálát is megéreztem, egyik éjjel azt álmodtam, hogy halott, másnap hívtak a szüleim, hogy aznap reggel pusztult el.
Szóval szerintem meg lehet érezni a halált, főleg, ha nagyon szereted az illetőt (ha más haláláról van szó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!