Mitől dobban meg az ember szíve, ha szerelmes?
Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, miért érzem azt, mintha egy pillanatra megállna a szívem, mikor valamilyen erős érzelmet élek át.
Pl: Mikor a szerelmem először megcsókoltam, az exemet a szakítás után megpillantottam valaki mással, hirtelen megnyertem életem legnagyobb pókerversenyét, stb.
Ilyenkor úgy érzi az ember egy pillanatra, mintha megállna a szíve. (Nagyot dobban, szorító forróság a szívem körül)
Miért érzem ezt?
Tudtok segíteni, hogy hol találok róla információt?
2012. márc. 31. 21:10
1/2 anonim válasza:
A nagy érzelmek, főként a szerelem szó szerint: "szívszorító érzés". Én is így tapasztaltam, szerintem ez tök normális, igazából a tudomány nem tudja megmondani, hogy mitől van, ez egyfajta megváltozott tudatállapot.
2/2 anonim válasza:
Igen, és ha belegondoltok ez "pszichés" dolog, tehát az elme mennyire képes elérni azt hogy testi tüneteket produkáljon az ember. Olvastam erről régebben egy cikket, hogy sokan aggódnak a magas pulzus, vagy hirtelen kialakult gyors szívverés miatt, de abba meg belese gondolnak hogyha pl a szerelmüket látják akk uezt élik át, és mégsem betegségként élik akkor meg. Én ha meglátom azt aki tetszik, a lábam remeg, lépni nem bírok, a szívem majd kiugrik a helyéről, rendesen látszik a nyakamon hogy dobog a szívem... Aztán elmegy mellettem a "delikvens", rögtön elmúlik ez az állapot :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!