Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tb fizetése kötelező?

Tb fizetése kötelező?

Figyelt kérdés
Ugy hallottam, h mindenkinek kötelező lesz fizetni? Határ mentén lakom, midnennap átjárok dolgozni külföldre, ott fizetek biztositást, ha beteg vagyok oda megyek orvoshoz, itthon magánorvoshoz megyek ha gondom van( ez ált. magán fogorvos). Ig is kötelezhetnek a Tb járulék fizetésére? vagy mi a teendőm? Hisz a lakcimem itthoni ugye, erről nem mondhatok le, de a havi 6000 ft-t se szeretném kifizetni...
2012. márc. 30. 16:27
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha az EGT tagja az ország ahová dolgozni jársz és fizeted a biztosítást,akkor Mo.-n nem kell, és nem is szabad fizetned.

Egy EU-s törvény tiltja a két helyre fizetést!

De be kell menned a NAV-hoz és regisztrálnod kell, és nyilatkozni hogy más országban fizeted a TB-t.

Szerintem a lakcímhez ennek semmi köze sincs!

Üdv.

2012. márc. 30. 16:37
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi. a lkcimemet azért emlitettem mert nem külföldön élő magyar állampolgár vagyok... igen, Eu. Van is ilyen Eu-s kártyám, ami azt jelenti, hogy sürgősséggel itthon is ellátnak, és aztán majd a biztositásomból rendezik...
2012. márc. 30. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!