Kicsi vernyomas ellen mit lehet tenni? 90/60
Lássa orvos.
Mert kávé ivásra, sportra lehet hogy csak ideiglensen lódul meg, ami okozhatja a szédülést.
Mindenesetre igyál jelentősen többet.
1. Orvos.
2. ha nincs semmiféle szomatikus (testi) panasz mögötte, csak alkatilag vagy ilyen - én is ilyen vagyok - akkor rá kell szokni a KV-ra, ha szereted, ha nem. Esetleg mehetsz sportolni.
Vannak vérnyomást emelő cseppek, de én úgy vagyok ezzel, ugyan nem szetetem a KV-t, de még mindig természetesebb anyagnak tartom, mint a gyógyszert.
Kereshetsz vérnyomást emelő homeopátiás szereket is, de ahhoz is jó egy szaki, aki tudja, mire mi jó.
Ja igen: előttem is írták, nekem is most jutott eszembe: legalább napi 2-2,5 liter folyadékot igyál, ebbe nem számít bele a KV. Ha szereted a főzött, (nem porból zacskós) leveseket, akkor az is kiváló folyadékpótló.
Esetleg ihatsz sok gyümölcsteát. :)
Kérdező: szívesen. :)
Nekem is nagyon alacsony a vérnyomásom, alkatilag, de nekem pl. a fekete tea nem jó, mert éppenhogy lefelé viszi a vérnyomásomat. Ahogyan a bor is. nem nagyon szeretem a KV-t, de "megszerettem". Muszáj volt. Egyébként sok folyadék, és ha szédül az ember, akkor le kell ülni. Még mindig jobb egy alacsony vérnyomás, mint egy magas.
Utolsó: az, amit leírsz, egyértelműen pszichés eredetű. van, akinél a fehér köpeny látványa váltja ki. Az öcsémnél egy ideig nem lehetett tisztességes vérnyomást mérni, mert ha fehér köpenyt látott, felugrott a vérnyomása. Egyébként normál értekű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!