Fülcimpám tövében van egy gyulladt csomó, mi lehet ez illetve várjak-e az orvossal?
Tegnap fedeztem fel este,kis nyomásra már fáj,belül van(bőr alatt),a felszínen lilás a bőröm.
Tegnapelőtt volt egy fülbevaló a fülemben és aznap este, meg tegnap, abban a hitben éltem,hogy attól gyulladt be,mert olyan érzés,még csodálkoztam is,hogy csak az egyik (a jobb).
Aztán este fürdésnél fedeztem fel,hogy nem is a lyukasztásnál fáj(ahol az ékszertől szokott),hanem bentebb,az arcom felé,pont a fülcimpám tövében.
Mit kezdjek Én ezzel ha nem akarok orvoshoz menni?
Ja és nemtudom lényeges-e, de ez a fülem mögött,már évek óta van egy "zsírcsomó" féle,az nem fáj. A másik fülemen semmi.
Tapasztalatok is jöhetnek. Köszönöm szépen!
Ahogy utánajárogatok a témának,lehet,hogy az is fontos,hogy torokgyulladásos nyavajám van már több mint egy hete.
Köszönöm.
Nekem is volt! Ha begyulladt akkor már ne várj az orvossal! Egyébként orvosa válogatja, hogy milyen kezelést javasol. Van aki csak megvágja és kinyomja a gyulladást, de akkor járhatsz többször, mert a gyulladt genny újra termelődik, aztán elmúlik idővel a gyulladás, de a mirigy/ciszta ott marad, idővel meg újra begyullad!
Nekem kivágták sebészi úton, kb.15-20perces beavatkozás, de inkább ezt javaslom, a "nyomkodós" megoldás csak időhúzás. Egyébként én akkor jöttem rá, hogy ez mennyire gyakori az embereknél, amikor elkezdtem vele dokihoz járni.
Erre Én már most rájöttem,hogy nem Én vagyok az első!"Hál'a jó égnek!":) Sokan írják,hogy egy ilyen megbetegedés végződhet ilyennel,ez a vírusos valami ami Nekem is van/volt és sokaktól hallom,hogy magától elmúlik. Úgyhogy Én most inkább megvárnám ezt.:) Igaz azért félek meg idegesít,de várok még vele,hogy alakul.
Köszi a válaszokat!:)
Nekem furunkulus-hoz hasonló kúpokat eredményez a lupuszom, fertőző anyag nélkül én ezeket kinyomkodom, először ennek véltem a cimpacisztát is, és kinyomtam ugyanúgy. Bár fájdalmasabb volt és csúnyább lett, mert vastag a bőr. Mégis 3 nap alatt meggyógyult.
34/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!