Szervátültetés élő donorból?
Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok érdekelne h lehetséges e az,hogy mondjuk én legyek az élő donora egy beteg gyermeknek,úgy h tovább élek egészségesen én is és ő is? Tehát a lényeg,hogy ha van ilyen akkor emberek miért nem jelentkeznek?Vagy a szülők? tudom h nem mindenkinek felel meg egy bizonyos donor,de h ennyi szervre váró ember éljen az országban ez borzalmas. Én nagyon szívesen felajánlom vmelyik szevrem abban az esetben ha én maradéktalanul egészégesen tudok tovább élni.2012. márc. 28. 22:30
1/7 anonim válasza:
énis gondoltam arra, hogy elajándékozom a vesémet, ugyanis annál a leghosszabb a várólista, és van, aki 1999 óta vár. tehát úgy voltam vele, hogy 1 vesével is lehet élni.. nade.. vajon miért a vesére várnak a legtöbben? könnyen tönkremegy.. ezért lemondtam róla... nem szeretném, ha ráfáznék.
a májból adhatsz egy darabot, mert az visszanő, de az elég nagy műtét. inkább adj vért :)
2/7 anonim válasza:
A törvény szerint csak közvetlen családtagnak lehet, életveszély esetén.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi:)
pont most olvasok utána,h a májátültetésnél az adományozok 80%nál 2-3 évre rá jönnek a gondok,depresszios,májbetegség,emésztési problémák stb. Pont a frizbit néztem nemrég és ott volt egy kislány aki májra vár,de ő neki csak agyhalott donorbol lehet adni(miért?nem tudom) annyira megsajnáltam h az hihetetlen.
2012. márc. 28. 22:34
4/7 anonim válasza:
elhiszem :( rám is rámtört ez, ami rád, nem is olyan régen. aztán arra jutottam, családtagnak minden további nélkül, bármikor, de amúgy inkább nem. de azóta rendszeresen adok vért! :)
5/7 A kérdező kommentje:
az a baj a véradással,hogy elmész adsz vért de annak a 80% kuka,ugyanis ha egy minimális kis gyulladás van a szervezetedben legyen ez bármi( enyhe torokfájás gombás fertőzés tényleg bármi) akkor a véredet ugy ahogy van kidobják. Sajnos ezt elős kézből tudom ugynais a családban élő orvos mondta. :(
2012. márc. 28. 22:39
6/7 anonim válasza:
igen, pont ezért kell minél többet adni, annál több az a 20% ! és arra sincs garancia, hogy ha szervet adsz, az nem lökődik ki.
7/7 anonim válasza:
ha senki nem adna vért azért, amit mondtál, akkor nem lenne vér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!