Véres széklet, émelygés?
kb 3 hónapja volt egyszer, hogy nagyon kemény votl a székletem, és fájt is amikor "kinyomtam". azóta többször véres csíkot fedeztem fel a wc- papíron (magában a székletben nem láttam)
azóta amikor keményebb a székletem ez visszatér, ez a véres csík, hol több hol kevesebb van a papíron, de mindig nagyon friss vérnek tűnik + emellé ilyenkor sokszor elfog egy gyengeség, szédülés, levertség.
Ez a kombó már másodjára fordul elő, legutóbb 1 hónapja, és most.
Béltükrözésre kértem időpontot, de csak május 23-ára kaptam helyet.
Mit csináljak? Mitől lehet ez?? elpattant egy ér?? aranyérről nem tudok h lenne, kívülről nem látszik semmi, meg am is attól levert lehetnék? Béltükrözésre hogy lehetne korábban bejutni? nincs túl későn az az időpont?
Nincs túl későn az időpont és szinte biztos, hogy nem fognak találni semmit. Egyértelmű aranyér probléma, de belső. Az egy más változat, nem látszik kívülről és belsőleges krémet vagy kúpot alkalmaznak a gyógyításra.
Ha nagyobb bajod lenne, attól már igen keményen fogynál, amit muszáj lenne komolyan venni és akkor az orvosok is hamar előre hoznák azt az időpontot.
Ne aggódj! Vagy egy aranyér, ami hipp-hopp gyógyítható vagy esetlegesen enyhe bélgyulladás, amit szintén hamar helyre lehet hozni. Nyugi. Várd ki bátran az időpontodat!
Jól írja az első, az általad leírtak típusos aranyeres panaszok, szóval nem kell parázni.
Ettől függetlenül el kell menni orvoshoz, hogy fel tudjon írni krémet/kúpot, vagy ha nagyon csúnya a helyzet, akkor lehet, hogy műteni is kell.
Addig is: egyél sok rostosat (zöldség, gyümölcs), korpát, aszalt szilvát és hasonlókat, hogy ne kelljen kakiláskor erőlködnöd, mert az hozza ki a tüneteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!