Február elején 3 darabra tört a térdkalácsom, megműtöttek, húzóhurokkal rögzítették a törést. Szeretném megtudni mire számíthatok, mennyi idő a gyógyulás, hogy veszik ki a drótokat? Még mindig max. 60 fokban hajlik a térdem, és kezdek aggódni, bár elvileg nincs semmi gond, legalábbis a röntgen szerint. 35 éves vagyok, sportos aktív életet éltem, és még szeretnék is. Várok ötleteket, hogyan segíthetem a gyógyulásom?
2012. márc. 24. 00:00
1/4 Kodzsek válasza:
Szia!
Hasonló balesetem volt tavaly ősszel csak nekem a combnyakam és a lábszáram is eltört. A térdkalácsom szintén több darabra tört és húzóhurokkal rögzítették. Négy és fél hónapot volt benn, február végén vették ki négy apró vágással. A műtét másnapján már hajlította a gyógytornász. Igazi élmény volt. Nem is a műtéti seb fáj, hanem belül az izület. A térdem így hat hónap után kb 80-90 fokot hajlik. A lényeg ,hogy ne hagyd az izmokat letapadni illetve elsorvadni. Mindennap tornáztasd a lábad, feszítsd az izületet hogy a szalagok rugalmasak maradjanak. Nagyon lassan haladok én is, a drót eltávolítása után lényegesen jobb lesz. Béres porcerőt, majd a csonterőt szedtem mellette a multivitamin és most kezdtem el kollagént szedni...dióhéjjban ennyi. :) Fájdalmas életreszóló élmény a rehabilitáció. Jobbulást és ne add fel!
2012. márc. 30. 09:02
2/4 A kérdező kommentje:
Szia, ez elég rosszul hangzik. Nekem azt mondták, hogy 6 hét után meg kell lennie a 90 foknak. Most a 8 héten tartok, de még mindig csak 60 fok. Minden nap tornásztatom, és hetente kétszer gyógytornász is jön. Az tényleg elég kemény. Ennek ellenére úgy érzem, hogy semmi javulás. A 6 hónap az nagyon durván hangzik, gondolom a többi törésed miatt lehet ez, ez pszihésen is nagyon megterhelő lehet, úgyhogy inkább én kívánok neked mielőbbi gyógyulást és kitartást! Megírnád még, hogy a drótok kivételénél altattak-e? Köszi a válaszod
2012. márc. 31. 12:57
3/4 Kodzsek válasza:
Ne aggódj, biztosan működni fog a térded. Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy én nem kínozom mindennap magamat. :) Az orvosok nekem is mondtak sok mindent, pl a combnyaktörésre 8hetet. Még mindig nem forrt össze. A műtét kb 1 órás volt. Felajánlották a gerincérzéstelenítést is, de korábban műtötték a lábam érzéstelenítéssel és negatív élmény volt,ahogy az orvosok vitatkoznak fölöttem...ugyhogy én az altatást választottam. Három napig tartottak benn, mikor tudtam mozgatni a térdem kiengedtek. Esetleg egy gyógyfürdőt megpróbálhatsz még. Nekem sokat enyhít a meleg víz a nyujtáskor. Kitartás!
2012. ápr. 1. 13:46
4/4 ninjago2 válasza:
Sziasztok. Arról nem írtok semmit, hogy fáj-e a műtött térd. 9 hete műtöttek, 3 hete folytatom a gyógytornát, de nagyon fájdalmas a hajlítás, és éjszakánként is fáj a térd belső része, tornánál a sípcsont is fáj. Nem tudom, mennyire használ a gyógytorna, ha ilyen fájdalmas. Napi 2-szer 20-25 percet gyakorlok, de utána órákba telik, míg valamelyest enyhül. Gyógyfürdő jól esne, de még nem tudok lemenni a lépcsőn és autóba ülni (nem én vezetek).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!