Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A bokasüllyedést felnőtt...

A bokasüllyedést felnőtt korban még tényleg helyre lehet hozni?

Figyelt kérdés

Féltem az izületeim. Biztos pszichés is, mert nem nagyon tudom kiverni a fejemből,hogy tönkremegy majd a térdem, de már most ropognak, recsegnek.

Sport van,meg guggolás.

Jártam magánrendelésen, ráálltam a varázsszerkezetre és megmutatta hol mekkora a baj.

Aztán kaptam betétet, meg tornáztassam, tapossak köveken, meg teniszlabdával egy gyakorlat.

Aztán visszamentem és "természetes",hogy javult. Én nem vettem észre. A gép bármit mutathat.

Az útóbbi majd egy évben feladtam, úgy gondolom ez is genetikai hajlam, valaki magas lesz míg mások alacsonyak.

Egyeseknél kialakul a bokasüllyedés míg másoknál nem.

Pedig életünk során úgyan olyan rossz cipőket hordtak, ugyan úgy sportoltak vagy sem.

Aztán mostanában megint foglalkoztat a téma.

Szóval helyr lehet még hozni vagy nem?

Ha igen mennyi idő alatt és hogyan ?

2012. márc. 22. 18:29
 1/2 Wolfie75 ***** válasza:

Tudtommal nem lehet helyre hozni. Érdemes tudni, hogy mindenki lúdtalppal születik, aztán ahogy tanul az ember járni, erősödnek a lábizmok és velük együtt azok a mély lábszárizmok is, melyek felelősek a talp boltozatának létrejöttéért. Nálam (és ezek szerint valamennyire nálad is) valamilyen oknál fogva ez nem igazán történt meg, és a lábfej csontozata ennek megfelelően alakult az idők folyamán, ezért azt helyrehozni már nem lehet. Megfelelő cipők, betétek... arra jók, hogy alátámasszanak és esetleg megpróbálják korrigálni a testtartást, megfelelő tornával pedig a lábszár- és a lábfej izmokat erősíteni lehet valamelyest, de ne számíts arra, hogy érdemben sikerül helyrehozni a problémát. Sorry...

Gyógymasszőr vagyok, emellett teljes bokasüllyedésem is van... ezért bátorkodtam a fenti sorokat leírni.

2012. márc. 28. 15:07
 2/2 anonim válasza:
kedves gyogymasször!Endem csak pár éve kinoz a bokasüllyedés/52 vok/ talán mert elhanyagoltam elöbb?Kis ideig eltünik aztán visszajön.Most irtak fel gyogycipöt,nemigen érzek változást,igaz csak 1 hete hordom.Talán késöbb?Üdv haaree@hotmail.hu
2012. márc. 28. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!