Matrica3 kérdése:
Van lisztérzékenyeknek olyan gyógyszer, amit ha bevesznek ehetnek búzalisztes ételeket?
Figyelt kérdés
Páromnak 1 éve lisztérzékenységet diagnosztizáltak. Neki kiütéssel jelentkezik a lisztérzékenység.Ez egy elég ritka fajtája. Volt gyomortükrözésen ami azt mutatta,h minden rendben van,de ha búzalisztes ételeket fogyaszt azonnal kiütése lesz. Állítólag van ilyen gyógyszer,amit ha bevesz vétkezhet vele. A válaszokat előre is köszönöm!2012. márc. 15. 18:38
2/10 A kérdező kommentje:
a bőrgyógyász kérdezte egyszer,hogy kell-e ilyen gyógyszert,megmondja-e a nevét,de akkor párom azt mondta,h nem kell. Most mégis kellene. Tehát van ilyen gyógyszer. Amint írtam,ez a lisztérzékenység enyhe fajtája.
2012. márc. 15. 18:46
3/10 anonim válasza:
Hát akkor mi a fenének kérdezed meg, ha azt hiszed, te jobban tudod? -.-'
Mondom, hogy NINCS
4/10 A kérdező kommentje:
Én konkrétan a nevére vagyok kíváncsi. Rosszul fogalmaztam a kérdést. Azért még nem kell ilyen durván válaszolni.
2012. márc. 15. 18:50
5/10 anonim válasza:
Jól írják, ilyen gyógyszer nem létezik, legalábbis a magyar tudomány 3 hónappal ezelőtti állása szerint (amikor vizsgáztam gasztroenterológiából).
Laktóz intoleranciásoknak van laktáz-enzim tartalmú tabletta, nem lehet, hogy ezzel kevered? (Bár ez utóbbi nem allergiás megbetegedés.)
A másik eshetőség, hogy lehet valamilyen antihisztaminra vagy szteroidra gondol, ami a kiütésekre hat, viszont ez csak a kiütéseken segít, a betegség fő veszélyét jelentő bélboholyatrófiát nem szünteti meg. Ezt csak a gluténmentes diéta védheti ki.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Nem tudom,hogy mire gondolhat a doki. DHD-s lisztérzékenysége van ami csak kiütéssel jelentkezik,de ha felkeressük újra és megmondja a gyógyszer a nevét akkor írok majd neked ha nem gond?!
2012. márc. 15. 19:22
7/10 anonim válasza:
BIZTos,hogy nincsen ilyen gyógyszer!!! Bárcsak lenne.
8/10 anonim válasza:
Sajnos tényleg nincs. :( De reménykedjünk benne, hogy hamarosan feltalálják. :D
9/10 Cukimogyi01 válasza:
Nincs. Maximum a kiütésére van gyógyszer. A lisztérzékenységre nincs, és nem is lehet kigyógyulni belőle. Kerülni kell a búzát, árpát, rozst stb.
10/10 anonim válasza:
Állítólag van.. De nem Magyarországon! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!