Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Okozhat valami problémát,...

Okozhat valami problémát, hogyha a gyógyszert szétrágom?

Figyelt kérdés
Egyszerűen képtelen vagyok egybe lenyelni bármit is. mindent szétrágok..
2009. jún. 11. 08:49
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Azon kívül,hogy keserű,semmi bajod nem lesz tőle,ugyanúgy hatni fog mintha egyben nyelted volna le.A testvérem sem tudja lenyelni a tablettát,Ő is "porrá" zuzza,és bele keveri egy teába...Mindig hatott.
2009. jún. 11. 08:55
 2/10 A kérdező kommentje:
megnyugtattál, köszönöm.
2009. jún. 11. 08:59
 3/10 A kérdező kommentje:
jajj, még annyit szerettem volna kérdezni, hogy az antibiotikummal is ez a helyzet?
2009. jún. 11. 09:00
 4/10 anonim ***** válasza:
67%
...és még gyorsabban is hat,ha mondjuk fájdalomcsillapító tablettáról van szó!
2009. jún. 11. 09:02
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
A tablettáknál mindegy, a kapszuláknél vizsont jobb, he egyben nyeli le valaki, mert azoknak a bélben kell felszivódni és a kapszula tokja megakadályozza, hogy a gyomoban elkezdjen felszivódni.
2009. jún. 11. 09:03
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
Van amelyikre kifejezetten rá van írva, hogy szétrágás nélkül egészben kell lenyelni. Annak valószínűleg elbomlik a hatóanyaga már a szájban is. El kell olvasni az utasítást.
2009. jún. 11. 09:04
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

Olvasd el a gyógyszer leírását, az a tuti. Tényleg vannak olyanok, amikről az van írva, hogy egészben kell lenyelni.

De ha elmész egy patikába, egy hozzáértővel meg tudod beszélni, ott szakszerű tanácsot tudnak adni, esetleg valami alternatívát is tudnak javasolni a problémádra.

2009. jún. 11. 09:12
 8/10 anonim ***** válasza:
75%
A drazsékat, filmtablettákat és kapszulákat nem szabad szétrágni, nem véletlenül van rajtuk bevonat. A sima tablettáknál nem gond, azon kívül, hogy keserű.
2009. jún. 11. 09:25
 9/10 A kérdező kommentje:
Rá van írva, hogy egyben kell lenyelni. de ha egyszer nem tudom...
2009. jún. 11. 09:44
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A fájdalomcsillapító tablettákat én is szétrágom.A kapszulát azt úgy veszem be ahogy kell(avval nincs gond)Az antibiotikumos gyógyszereket sem tudom lenyelni,ezért azt 4 felé töröm,és úgy veszem be...Én az orvosom tanácsára csinálom így,mert sajnos én sem tudom lenyelni egyben a tablettát.
2009. jún. 11. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!