Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért fáj a tüdőm, hátam?

Miért fáj a tüdőm, hátam?

Figyelt kérdés

Ez talán nem a helyes kérdés. Valószínűleg szombaton megfázhattam, melegből ki a hidegbe, pulcsiban.

Folyamatosan fáj a hátam, olyan, mintha megterheltem volna a gerincemet. Kicsit a mellkasom is. Enyhén, szárazon köhögök, a torkom reggel kaparással kezdett, most inkább nyelésnél fáj.

El akartam menni dokihoz holnap, de csak délelőtt tudnék, mert délután dolgozok, akkor meg nem rendel a dokim, máshoz meg nem mehetek, csak a házi orvoshoz (ez egy hosszú telefonbeszélgetés volt, mindegy).

Tudok tenni otthon valamit, amíg el nem jutok a dokihoz? Sok folyadék, melegbe burkolózzak, kicsit megmasszírozhatja a párom a hátam? (Úgy érzem beszakad).

Vagy van-e olyan gyógyszer, amit nem kell felíratni (pl coldrex vagy akármi).

(Bocs, ha értetlen, de mindjárt lefordulok a székről.

2012. márc. 13. 17:45
 1/4 anonim ***** válasza:
A coldrex nagyon jó gyógyszer énis javaslom plusz a neocitran is jó. Szedjél sok vitamint főleg C vitamint és igyál meleg mézes teát.
2012. márc. 13. 17:54
 2/4 A kérdező kommentje:

Meleg citromos/zöld mézes tea megvan, reggel vettem be vita c duo-t (talán 500 mg), viszont coldrexet elfelejtettem hozni, úgyhogy csak kék panadolt tudtam bevenni (munkahelyen vagyok).

Ha 5 körül vettem be a panadolt, akkor mondjuk 9 vagy 10 körül már ihatok neocitránt? Tudom, hogy mindkettő paracetamolt tartalmaz.

2012. márc. 13. 18:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát, ez nem hangzik jól, akár tüdőgyula is lehet, az meg nem vicces. Orvoshoz hamar.

Szerintem ne keverd a gyógyszereket azonos műfajból. És kövesd a használati utasítást szigorúan, mert a túlzott Neocitran pl. problémákat okozhat.

A masszázs izomeredetű fájdalmakra jó. Ki lehet próbálni, de csak ha teljesen láztalan vagy. Lázasan tilos!

2012. márc. 13. 18:34
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek.

Nem vagyok egy nagy gyógyszerbeszedő. Fejfájásra is csak akkor veszek be, ha már kettőt látok.

Köszi még egyszer.

2012. márc. 13. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!