Miért fáj a tüdőm, hátam?
Ez talán nem a helyes kérdés. Valószínűleg szombaton megfázhattam, melegből ki a hidegbe, pulcsiban.
Folyamatosan fáj a hátam, olyan, mintha megterheltem volna a gerincemet. Kicsit a mellkasom is. Enyhén, szárazon köhögök, a torkom reggel kaparással kezdett, most inkább nyelésnél fáj.
El akartam menni dokihoz holnap, de csak délelőtt tudnék, mert délután dolgozok, akkor meg nem rendel a dokim, máshoz meg nem mehetek, csak a házi orvoshoz (ez egy hosszú telefonbeszélgetés volt, mindegy).
Tudok tenni otthon valamit, amíg el nem jutok a dokihoz? Sok folyadék, melegbe burkolózzak, kicsit megmasszírozhatja a párom a hátam? (Úgy érzem beszakad).
Vagy van-e olyan gyógyszer, amit nem kell felíratni (pl coldrex vagy akármi).
(Bocs, ha értetlen, de mindjárt lefordulok a székről.
Meleg citromos/zöld mézes tea megvan, reggel vettem be vita c duo-t (talán 500 mg), viszont coldrexet elfelejtettem hozni, úgyhogy csak kék panadolt tudtam bevenni (munkahelyen vagyok).
Ha 5 körül vettem be a panadolt, akkor mondjuk 9 vagy 10 körül már ihatok neocitránt? Tudom, hogy mindkettő paracetamolt tartalmaz.
Hát, ez nem hangzik jól, akár tüdőgyula is lehet, az meg nem vicces. Orvoshoz hamar.
Szerintem ne keverd a gyógyszereket azonos műfajból. És kövesd a használati utasítást szigorúan, mert a túlzott Neocitran pl. problémákat okozhat.
A masszázs izomeredetű fájdalmakra jó. Ki lehet próbálni, de csak ha teljesen láztalan vagy. Lázasan tilos!
Köszönöm mindkettőtöknek.
Nem vagyok egy nagy gyógyszerbeszedő. Fejfájásra is csak akkor veszek be, ha már kettőt látok.
Köszi még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!