Tstvéremnek múlt héten diagnosztizálták a szarkaidózisát. (CT) Az orvosa azt mondta, mivel már "előrehaladottabb" állapotban van, ne várjanak rá, nem fog magától elmúlni. Gyógyszeres kezelést javasol. Mi a véleményetek róla?
Nyilván a gyógyszeres kezelést nem véletlenül javasolták, hanem mert veszélyes vagy kellemetlen tünetek léptek fel. Ha a helyzet javul, a gyógyszert le lehet állítani, nem kell a végtelenségig szedni. Biztos nem árt, ha más orvossal is konzultáltok, de ne nagyon húzzátok az időt.
Nem kell pánikba esni, a betegség az esetek jelentős részében magától gyógyul, csak az esetek kb. 5%-ában folyik le kedvezőtlenül (tehát válik krónikussá és rosszabbodik).
Ha tapasztalatok érdekelnek, itt egy fórum sarco-s betegeknek, itt érdekes lehet nézelődni.
Köszönöm a válaszotokat!
Kedves első válaszoló! Minden tiszteletem az orvosoké, bízom is a tudásukban. Azonban nem egy esetről hallottam, amikor eltérő véleményen vannak, esetleg más terápíát ajánlanak. Éppen azért mert én nem orvos vagyok és a féltés, amit a testvérem iránt érzek igen erős, indított arra, hogy ezt a kérdést itt is feltegyem.
Kedves Második! A fórumon vannak hasznos dolgok, közben már a kereső nekem is kidobta. Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!