Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A gerincferdülés gyógyítható?

A gerincferdülés gyógyítható?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, tehetek még vmit ellene?
2009. jún. 10. 17:56
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom, milyen fokú, de a hátizmok erősítése sokat segít, no és az úszás és lovaglás.
2009. jún. 10. 18:08
 2/9 anonim ***** válasza:
86%

Szia!Szerintem menj el gyógytornászhoz,vagy ússz,lovagolj,néptáncolj,balettozz.

Mindenféleképp nézetsd meg szakemberrel,hidd el,megéri foglalkozni vele.

2009. jún. 10. 18:14
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Ilyen korban már nem javítható, inkább azt kell elérni, hogy ne romoljon tovább. (Én is 18vagyok, és nekem is gerincferdülésem van). Az első válaszoló által leírtak mind nagyon jók, tényleg nagyon fontos az erős hátizomzat, csak így tudod rendesen korrigálni a tartásodat. Úszás és gyógytorna sokat segít.
2009. jún. 10. 18:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Srácok, akkor ti még nem hallottatok az Alexander-technikáról! Ajánlom figyelmetekbe: atstudio.hu
2009. jún. 10. 19:09
 5/9 A kérdező kommentje:
1,5 éve konditerembe járok szóval a hátizomzat megvan, csak sajnos a gerincferdülés miatt aszimmetrikusan fejlődik az izomzat, köszönöm a válaszokat.
2009. jún. 10. 19:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Gyógytornára menjél el. ( kórház ) Ott megmondják pontosan milyen gyakorlatokat kell végezned.
2009. jún. 11. 08:45
 7/9 anonim ***** válasza:

Úszás, úszás, úszás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

és ha tudsz én ajánlom, hogy egy csontkoácshoz menj el!

2009. aug. 24. 21:36
 8/9 anonim ***** válasza:
figyelj állj tükör elé nézd meg meik vállad van lejjeb. És amelyik lejjebb van azon az oldalon nyújts mert azok az izmok túl erősek ezért nyújtani kell, a másik oldalon pedig erősíts mert azok az izmok túl megnyúltak. PL. odaállsz egy falhoz és azt a kezed teszed föl ameik oldalon a vállad lejjebb van a másik kezed pedig 10-szer a falhoz érinted. Utána megfordulsz és 10-szer emelgeted a lábad. De am az orvos megmondja a problémádat de ez alap dolog szal sztem ez hasznos minden nap csinálni.
2009. aug. 27. 20:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Menj el ortopédiára orr értenek ehhez. Én 13 éves vagyok nekem annyit mondtak hogy ússzak vele meg minden nap gyógytornázzak de még úgy se biztos hogy javulni fog mert több mint egy éve megvan a menzeszem és ebben az esetben sajnos már nem sok mindent lehet tenni.. amúgy ne aggódj anyukám jár masszásra és a masszőr mondta neki hogy az emberek 90%-ának van gerincferdülése
2010. márc. 5. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!