Mostanában mindig nagyon szomjas vagyok. Reggelre teljesen kiszárad a szám. Mitöl lehet ez?
halotttam hogy a cukorbetegség tünete, ha mindig szomjas vagyok. cukorbeteg lehetek? nincs senki a családban cukorbeteg. az is tünet hogy elkezdek fogyni. de én még nem fogytam. segitsetek, eléggé megvagyok ijedve!:(
14/L
Mióta tart nálad ez a szomjúság érzet? Ha már napok óta kínzó szomjúságot érzel, az lehet a cukorbetegség első jele. Érdemes lenne egy éhgyomri vércukorszintet méretni háziorvosnál, 3,5-6,1 a normális. 11-12-es cukor felett már kiszáradást észlel az ember.
Amennyiben tényleg kicsit felment a cukrod, egy idő után olyan tünetek jelentkezhetnek még, hogy gombásodás a nemi szerveknél, lepedékes nyelv, berepedezett talp. Mivel a sok folyadékbevitellel sok vizelet is távozik, egy idő után az inzulin is kiürül a vizelettel együtt, amitől mégjobban megnő a vércukorszint. Fogyás is bekövetkezik, az édes ételeket már nem bírod megenni, a szénsavas italokat rossz izűnek érzed és mindent kihánysz... A bőr megcsúnyul, a menzesz felborul.
No nem kell megijedni, ugyanis a cukorbetegség gyógyítható. Mint a legtöbb betegséget, ezt is a vér elsavasodása okozza. Még a betegség elején könnyebb kikúrálódni belőle. Felejtsd el egy időre a pékárúkat, gyümölcsöket, üdítőket, húsokat, tésztákat - ez mind elsavasítja a vért. Egyél pár hétig zöldséget, hús helyett pedig szóját, ezek lúgosítják a vért. Drogériában lehet kapni cukorteát, az is nagyon jó. Diabétesz kialakulhat krómhiány miatt is, ezért érdemes az étrendbe földimogyorót, zöldborsót is csempészni.
Fontos, ha magas a cukor, hogy legyen egy kis testmozgás, ugyanis ez hasznosítsa a szénhidrátot, így ez alapból lejjebb viszi a cukrot. Pl. iskolába vagy munkahelyre nem busszal, hanem gyalog mész, vagy legalabb a félutat, hogy meglegyen a napi 1 óra séta.
Én is cukorbeteg voltam, egy 5 literes almalé elfogyasztásával kezdődött amit kb. 1 nap alatt ittam meg. :) Ez a löket be is tett a pH egyensúlyomnak, jött az állandó szomjérzet, állandó pisilés, így ment vagy 2 hétig. Utána elmúlt a szomjúság, de megjelentek a fent leírt további tünetek. Másfél hónap után már úgy néztem ki mint egy előhalott, ronda lett a bőröm, a gombásodáson nem segített a napi 4-5 zuhany se, áradt belőlem a bűz, és már annyira fáradt voltam hogy egész nap csak aludtam volna. Elmentünk az orvoshoz hogy most mi bajom lehet, megnézte a cukromat, és mondta, hoppá, ez 26-os, azonnal kórházba kell menni. Ott több mint 1 hétig össze-vissza szúrkáltak, kínoztak, de sehogy se tudtak rávenni h megszúrjam magamat. Mondták, hogy ez gyógyíthatatlan, és törődjek bele, hogy életem végéig inzulinozni kell. Decemberben kerültem a kórházba és ahogy kijöttem, azóta se láttam se orvost, se kórházat, nem szúrok és nem szedek gyógyszert. A menzeszem már 3 éve rendszertelenné vált, de ahogy kijöttem, azóta is mindig pontosan megjön. Van saját cukormérőm, általában 4-5 körül szokott lenni, ami elég jó. A lényeg, hogy nem szabad mindig hallgatni az orvosokra, ki nem mondott igazság, de nekik egyáltalán nem érdekük az emberek teljes gyógyulása. 10-ből 1 ember cukorbeteg, ami 1 millió embert érint hazánkban, ez elég jelentős pénzbevétel, jól járnak a kórházak, gyógyszergyárak, az adó után jól jár az állam.
A fő kulcsszó tehát a lúgosítás, ami még az egészséges embereknek se árt, mert bizony 90%-unknak savasabb a vére a normálisnál. Szerencsére nekem már jó pár hónapja az átlagos értéknél is lúgosabb irányba tolódott a vérem, megszűnt a talpam repedezettsége is, ami már 17-18 éves korom óta megvolt. (29 vagyok.) Végülis majdnem mindegy, hogy mit és mennyit eszel, a lényeg hogy legyen sok zöldség is!!! Naponta 1 saláta (magában) nagyon jót tesz, most szezonja is van és olcsó is. :)
hu nagyon szépen köszönömk a válaszokat:) más panaszom nincs a szomjuságon kivül, ugyhogy kicsit megnyugodtam
azt is halottam hogy aki sok édességet eszik az cukorbeteg lesz. ez igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!