Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mikor múlnak el már végre a...

Mikor múlnak el már végre a pattanásaim?

Figyelt kérdés

12 éves koromban kezdek el kijönni. Már több mint 5 éve ezekkel küszködöm. Nem eszem chips-et, mogyorót, csokit is elég ritkán...szóval semmi zsírosat és olajosat vagy éppen egészségtelen ételt nem eszek ami miatt lenne. Lassan 6 éve küszködöm és már kicsit kezd idegesítővé válni...minden hónapban kezeltetem és nagyjából segítenek az ilcsi kozmetikumok is...de nem múlik el!!! Mikor lesz már vége ennek a rémálomnak????!

17/L

2012. márc. 6. 18:06
 1/8 anonim ***** válasza:
30%
El kell fogadnod, hogy neked ilyen típusú a bőröd. Még huszony-harminc-negyvenpár évesen is kijöhetnek belőled néha-néha a pattanások. De mondjuk max 20-21 éves korodra ezek le fognak csillapodni, és lényegesen tisztább lesz a bőröd.
2012. márc. 6. 18:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Valóban el kell, hogy fogadjam...de nagyon szörnyű ezzel együtt élnem, miközben másoknak látom, milyen szép tiszta a bőre és milyen tökéletesek :(
2012. márc. 7. 20:31
 3/8 anonim válasza:
100%

Én is 13évesen szenvedek tőle, tele van miteszerrel a bőröm és pattanással is, sokszor ilyen nagy gyulladt ocsmányságok jönnek ki rajtam. Pedig már 24 vagyok...

Azt kell mondjam, hogy vagy bőrgyógyász, vagy esetleg megpróbálhatod a cinktablettát. Én 1hete szedem csak de azóta 1darab nem jött ki rajtam, sokkal tisztább az arcom is és kezd megjönni az önbizalmam ahhoz, hogy kilépjek az utcára :)

2012. márc. 7. 21:16
 4/8 anonim válasza:
*13éves korom óta - bocsi nekem már nagyon este van :S :D
2012. márc. 7. 21:17
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát igazából én már több, mint 2 éve járok kozmetikushoz havonta kezeltetni, és már sokat javult azóta a bőröm. A párom nagyon pattanásos volt és ő tablettázott. Viszont sok a mellékhatása és kicsit félek a gyógyszertől. A gond az, hogy sokkal csúnyábbnak érzem magam, sokkal pattanásosabbnak, mint amilyen valójában vagyok. Ezzel nem tudok mit tenni...folyton lesütött fejjel járkálok pedig alig van rajtam elméletileg :/ anyum 30-40 között van és még rajta is vannak...de ő olyan helyen dolgozik ahol eltőmítődnek a pólusai. A bőrömet hidratálni szoktam...várom a csodát!:( Dermofil pasztát használok az arcomra hámlasztónak és hetente 2x-3x radírozom és minden reggel és este C-vitamint rakok rá. A baj az, h PMS alatt erősen kívánom a csokit...nem bírok akkor ellenállni! de akkor is csak kevés mennyiségben szabad enni.
2012. márc. 7. 21:32
 6/8 anonim válasza:

Hát tablettát én sem szívesen szednék. Bőrgyógyásznál kb. 3éve voltam, ő Skinoren kenőcsöt írt fel, az használt is, olyan tiszta volt az arcom míg kentem, hogy csak na :D De mióta nem kenem, ugyanúgy visszajött. Azóta csak ez a cinktabletta segített, sok helyen olvastam, hogy elsődlegesen a a szervezet cinkhiánya okozhatja a pattanásokat. Így gondoltam nem vesztek vele semmit, már szinte mindent kipróbáltam. A kozmetikus nekem lósz.rt sem segített, csak kidobált pénz volt. Bár lehet, hogy nálad más okozza, de csak azért mertem ajánlani a cinket, mert nekem 1hét alatt nagyon látványos javulást hozott.

Egyébként meg teljes mértékben együtt tudok veled érezni, én is csúnyábbnak látom magam, mint amilyen vagyok, szinte mindig azt gondolom, hogy mki velem van elfoglalva az utcán, hogy milyen csúnya az arcom, stb... Szóval tudom, milyen rossz érzés.

Nálad még így 17évesen lehet életkori sajátosság is, de max olyan 20év körül el kell hogy tűnjön. De lehet mástól is, mint nekem is.

Az a véleményem, hogy az ilyen durvább bőrproblémákat már nyilvánvalóan valami belső gond, gyulladás, stb., helytelen étkezés okozhat. Én azért annyira nem figyelek az étkezésemre, mint te, de próbálom azért én is kerülni az ilyen ételeket.

De 1pár napja bátrabb vagyok pl. sminkelés terén is, mert idáig ilyen gyatra fejjel elég tré volt.

Szóval cink tabletta és cinkes oldat (ecsetelésre). Én ezt használom és nekem bevált. Szerintem 1próbát megérhet, mert nem olyan nagy összeg. 1000-1500-ból kijön a 2.

Remélem, mielőbb javul neked is és nagyobb önbizalmad lesz ezentúl! :)

2012. márc. 7. 22:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Ne rágódj már ezen a csoki ügyön, ez csak mese habbal...Nem kifejezetten a csoki okozza, hanem a zsíros/cukros ételek. Nekem is van egy pattanásos munkatársam, amikor hétfőnként látom, mindig sokkal pattanásosabb, mert hétvégén családi zabálások, ivás, bulizás megy, és ez kihatással van a hétfői kinézetére. Durva.

2012. márc. 8. 15:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Sokat jelentettek számomra. :) Kipróbálom, köszönöm szépen. Bár én azt vettem észre, hogy a csokitól jönnek ki és attól lesznek kicsit gyulladtabbak. Pár éve már elég tapasztalatom van, hogy mitől hogyan jön ki jobban. Nálam ez a csoki. Köszönöm a javaslatokat, utánanézek, érdeklődöm és ki fogom próbálni :) Remélem használni fog és mielőbb visszanyerem az önbizalmam. :)
2012. márc. 9. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!