Eltört a higanyos hőmérő a konyhában! Lehet valami baja az utána ott gyártott ételeknek?
Figyelt kérdés
Igen, több, mint 10 éves volt. Igen, béna voltam. De eléggé aggódóm. A konyha csempén tört el, és nagyjából összeszedtük (nem kénporral, ez lehet baj?) de félek, hogy annyi párolgott el, hogy ártalmas lehet az ott gyártott kajákra. Van okom félni ? És, ha csak holnap tudom kénporral összeszedni ? Szellőztetés használ? Légy szíves segítsetek!2012. márc. 5. 19:30
1/9 anonim válasza:
ha nem félsz a haláltól akkor jóétvágyat! :) és sztem búcsúzz el a többiektől mert lehet h reggel már nem látod őket :)
2/9 anonim válasza:
Higany szerintem csak a lázmérőkben van. Az pedig valószínűleg nem olyan sok, hogy bármi bajt okozna. Ha csak nem folyt bele valamelyik ételbe.
3/9 anonim válasza:
nem hinnem hogy baj lenne, en is tortem mar el konyhaban [forro tea+hazugsag kitervelese], es nem kenpozortam semmit... siman ronggyal osszehuztam, majd kukaba vele es egy kis szelloztetes... semmi baj... [de nem vagyok a tema szakertoje, csak tapasztalat]
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Természetesen nem folyt ételbe, csak gondoltam, hogy ami elpárolog, az nem veszélyes e annyira, hogy valamelyik ételbe belekerüljön, vagy ilyesmi??
2012. márc. 5. 19:36
5/9 anonim válasza:
Lehet, így ha lehet ne egyétek meg. Ha már megettétek, imádkozzatok.
6/9 A kérdező kommentje:
Utolsó ! Komolyan mondtad ?
2012. márc. 5. 19:40
7/9 anonim válasza:
A higany többek között hajhullást okoz és rengeteg más káros hatása van még. Egy alapos fertőtlenítést a konyhátok megérdemelne ja és a konzerv kajákon kívül mindent kidobnék.
8/9 A kérdező kommentje:
De, hát a hőmérőből alig folyt ki 5mm-ernyi...:/ Ennyi elpárolgott ilyen gyorsan ?
2012. márc. 6. 07:47
9/9 anonim válasza:
ha a padlón tört el söpörd össze dobd ki. nem kell ennyire fosni tőle a kajákba nem párolog ilyen gyorsan, rengeteget dolgozom higannyal ha hasmenésed van akkor szervezetedbe jutott, ha nincs nem jutott. nem kell bökdösni és dobd ki ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!