Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől viszkethetek ilyen furcsán?

Mitől viszkethetek ilyen furcsán?

Figyelt kérdés

Mostanában amikor megvakarom magam,a viszketés csak megerősödik nem múlik el,és úgy felpattog a bőröm,mint csalánkiütésnél! Általában sokáig viszket egy terület! És van egy pont a hátamon,ami nagyon viszket,és fáj a bőröm ott,ha pl.a trikóm hozzáér...

Szokott úgy is lenni,hogy amikor erősen megszorítok valamit,akkor utánna nagyon viszket a tenyerem pl.:a kupakot a műanyagüvegen.

Ma például vettem egy doboz hajfestéket,és a karomhoz szorítottam a dobozt amíg fizettem és ott ahol nyomta a doboz a csuklóm feletti részt,ugyanúgy felpattogott,mint ha megvakartam volna...Gondolom ez alergia,de a bőrviszketés mitől lehet,mert az mindig van?

2009. jún. 8. 20:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Sztem mosópor allergia /vegyszer.. nekem is szokott viszketni.... főleg a hátam. nem nagyon tudok mit kezdeni vele. Sajnos.
2009. jún. 8. 20:58
 2/3 anonim válasza:
100%
Én is így vagyok, de én már évek óta. Valamilyen ételallergia. Én többször jártam bőrgyógyászaton (a doki azzal kezdte, hogy a hátamra húzott 1-2 vonalat, majd pár perc múlva megnézta, hogy van-e rajta kiütés- volt-) felírt megfigyelésképpen egy allergiára való gyógyszert, ebben az időszakban nem is viszkettem. A gyógyszert abba kellett hagyni, majd megint figyeltek egy-két hétig, hogy előjön -e, persze újra elkezdtem viszketni. Akkor a doki azt tanácsolta, hogy vezessek ételnaplót legalább egy hónapig, de azt is írjam fel, ha pl.: egy rágót bekaptam. Na nekem erre sem volt időm, sem türelmem. Azt viszont megfigyeltem, hogy ha mákos dolgokat vagy joghurtot eszek, akkor elkezdtek viszketni. Próbáld meg te is figyelni magad és hátha rájössz, hogy mitől viszketsz.
2009. jún. 8. 21:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Fú,köszi,ez most nagy segítség.Szándékomban áll orvoshoz menni,csak még vizsgaidőszak van,miuán lezárult elemegyek. Végülis logikus lenne az ételallergia,az emésztésemmel 10-15éve gond van....
2009. jún. 9. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!